klaudus69 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 witam, dzis rano zobaczylam ten przepis i wszystkie fotki wypieku, wiec nie moglam postapic inaczej jak tylko upiec to cudo :?: zrobilam z podwojnej porcji, ale nie zwiekszalam ilosci cukru, dodalam banany i zamrozone truskawki :razz: wyszlo genialne w smaku i jakie proste w przyrzadzeniu!! dziekuje bardzo, to ciasto na pewno bedzie czesto goscic na moim stole, mimo mojej diety :) pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Błyskawiczne ciasto pod każdym względem (przygotowanie, konsumpcja) :?: :razz: ;) . Dziękuję Autorce za super przepis i polecam wszystkim !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrijah Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 a można zrobić to ciasto z gruszkami? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viola32 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Do tego ciasta pasuja chyba wszystkie owoce...Z gruszkami tez bedzie dobre :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
annu Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Wczoraj upieklam z brzoskwiniami, bo spodziewamy sie dzisiaj gosci. Niestety nie doczekalo :grin: Dzis juz sie piecze nowe. Tym razem z malinami :) Szybkie, latwe i pyszne. Bedzie czesto goscic na moim stole. Dzieki za przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łolga Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Nieskromnie przypomnę przepis jako,że sezon w pełni !!! :mrgreen: :-D :) Na mnie właśnie czeka 2 kilo wiśni więc ciacho znowu zagości na stole :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 łolga, a gdyby na wierzchu posypać ciasto kruszonką? Próbowałaś tak kiedyś? Chciałabym upiec to ciasto bo mam jeszcze sporo zamrożonych jagód ale moja rodzinka lubi jak w cieście jest coś kruchego , więc zastanawiam się czy z kruszonką będzie ok. Pozdrowienia :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Zrobiłam...już nie ma! :mrgreen: Dodałam tylko jedno jabłko bo więcej nie miałam a...już mi się chciało i posypałam orzechami włoskimi-pycha-wszyscy jeszcze ciepłe jedli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jaacqeline Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Pierwsze ciasto ktore idealnie mi wyszlo,a w dodatku jak łatwo się je robi.SUPER! ja robilam z jabłkami i śliwkami :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzicho01 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Prostota wykonania tego ciasta skusiła mnie do zrobienia pierwszy raz w życiu własnoręcznie ciasta. Do przepisu dodałem trochę więcej mąki oraz jedno jajko i 2 łyżki oleju więcej. Zamiast olejku aromatycznego dodałem odrobinę soku z grapefruita.. Całość uzupełniłem soczystymi słodkimi jabłkami. W temperaturze 160 stopni ciasto piekłem ponad godzinę. Efekt jaki wyszedł wprawił mnie w radość. Na wierzchu zrobiła się chrupiąca skórka a w środku smaczne i słodkie ciasto z jabłkami (może trochę za bardzo słodkie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Cześć wszystkim, Jestem tutaj kompletnie nowy. Wczoraj szukałem jakiegoś przepisu, żeby zaskoczyć czymś swoją kobietę i znalazłem się tutaj. Muszę przyznać, że dla kogoś kto nie ma pojęcia o pieczeniu ciast :) to wyzwanie okazało się czymś co można pokonać! Udało się, wyszło pyszne i wieczór był bardzo udany :):):):):):):):):). Na pewno będę wpadać tutaj częściej! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Witaj na forum :) Gratuluję, jak na pierwszy wypiek to spisałeś się bardzo dobrze, ciasto się udało i wygląda bardzo apetycznie, aż zjadłoby się kawałeczek :mrgreen: Pozdrawiam i życzę kolejnych udanych wypieków :) Ps. widzę, że ostatnio to ciasto cieszy się powodzeniem u Panów, super :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi