naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Dorota
Dodano: 12.07.2012
Odsłon dziennie: 2

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

30 dag zielonych orzechów włoskich
½ litra spirytusu 96%
300 ml wody
30 dag cukru trzcinowego
16 g cukru waniliowego
5 goździków
szczypta gałki muszkatowej
szczypta cynamonu
r e k l a m a

Sposób wykonania:

Całe zielone orzechy włoskie opłukać i pokroić (orzechy zrywać najlepiej pod koniec czerwca lub na początku lipca). Przełożyć do czystego i suchego słoika (900 ml). Dodać spirytus i wymieszać. Słoik szczelnie zakręcić i ostawić w ciemne miejsce na 1 miesiąc.

Wodę wlać do garnka. Dodać cukier trzcinowy, cukier waniliowy, goździki oraz szczyptę gałki muszkatołowej i cynamonu. Całość razem wymieszać, zagotować i ostudzić.

Do dużego naczynia wlać przecedzony (np. przez gazę) sok z orzechów włoskich i słodki syrop z przyprawami. Całość razem wymieszać. Przelać do ciemnych butelek i odstawić do barku na 1 rok.

Na zdrowie.

Chcesz otrzymywać smaczne przepisy prosto na maila? Nie zwlekaj i zapisz się:
Smaczne listy są darmowe a Twój adres zostanie użyty TYLKO do wysyłania smacznych przepisów.
Codziennie nowe przepisy na Facebooku:
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
i dokladnie "na zdrowie" nie ma nic lepszego na chory zoladek... polecam z calego serca, moja naleweczka stoi juz od 24 czerwca :D
campari [2012-07-17 22:55:37]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
r e k l a m a
Extra przepisy
 
Ostatnio szukane
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl