Przepisy na przetwory

Czerwona kapusta kiszona z marchewką i cebulą
Kolejna zdrowa produkcja z czerwoną kapustą! :) Tym razem czerwoną kapustę kisiłam z marchewką, jabłkami i cebulą.
Sok z owoców dzikiej róży
Dzika róża ma korzystny wpływ na nasze zdrowie. Do najbardziej znanych jej dobroczynnych właściwości należy: wzmacnianie organizmu, pomoc w walce z przeziębieniem, grypą, nadciśnieniem, chorobami serca, wątroby i układu pokarmowego.
Czerwona kapusta kiszona z jabłkami
Większość z nas kisi tylko białą kapustę, ewentualnie z dodatkiem czerwonych buraków.
Sok z aronii z wiśniową nutką
Przedstawiam prosty i łatwy sposób na pyszny, domowy i zdrowy sok z aronii z dodatkiem wiśniowego aromatu.
Ketchup z cukinii i jabłek
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w piórka. Na gorący olej przełożyć cebulę i zeszklić.
Sok z aronii, śliwek i winogron
Połączenie aronii, śliwek i winogron wyszło niezwykle pyszne :) Powstały sok ma piękny kolor, ciemnej, głębokiej czerwieni.
Sok malinowy z nutką mięty i aronii
To pyszny, domowy sok malinowy. Jest on przygotowany z dodatkiem liści malin, aronii i orzeźwiającej mięty!
Sok malinowy z cynamonem
Sezon malinowy w pełni - to robimy słodkie syropy na zimę :) Sok malinowy jest uniwersalny - można go podawać, i dużym i małym ;)
Ketchup z pomidorów
Któż z nas nie lubi ketchupu?? ;) Pewnie mało jest takich osób... bo większość go uwielbia, a dzieci za nim wprost przepadają!
Sałatka z ogórków, papryki i patisona
Co można zrobić z dużych, czyli trochę przerośniętych patisonów?? A np. taką sałatkę na zimę.
reklama
Sałatka z zielonych pomidorów i ogórków
Zielone pomidory i ogórki opłukać, osuszyć i pokroić w plasterki (ogórki można mechanicznie).
Kolorowa sałatka z ogórków i papryki
Ogórki opłukać, osuszyć i pokroić w plasterki (najlepiej mechanicznie). Czerwoną, zieloną i żółtą paprykę rozkroić, oczyścić z pestek, opłukać, osuszyć i pokroić w paski.
Sok z aronii i malin
Aronie (jeśli są świeże to należy je zamrozić na 24 godziny, ale można też użyć owoców z tamtego roku), maliny (najlepiej zerwać w słoneczny dzień, i nie należy ich płukać), liście aronii i liście malin przełożyć do garnka.
Ogórki z fasolką szparagową
Fasolkę szparagową, opłukać i odciąć końcówki. Następnie wrzucić do wrzącej osolonej wody, gotować przez około 10 minut na małym ogniu pod przykryciem, a na koniec odcedzić i ostudzić.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.