Przepisy na babki

Babka budyniowa na Wielkanoc
Prosty przepis, szybkie wykonanie, a efekt przepyszny. Piękna dekoracja i extra babka na świąteczny stół jest gotowa - smacznego! Wesołego Alleluja :)
Zielona wielkanocna babka
Piękna, apetyczna babka o przyjemnym, zielonym kolorze. Idealna na wielkanocny i wiosenny stół :)
Babka light z pomarańczowym akcentem
Fajny i słodki sposób na wykorzystanie białek z jajek, które często nam zostają..
Brzoskwiniowa babka bez dodatku cukru
Bardzo dobra, dietetyczna babka owocowa z dodatkiem soczystej brzoskwini :) Jest bardzo łatwa, tania i szybka do przygotowania.
Pełnoziarnista babka piaskowa
Bardzo smaczna, szybka, łatwa i zdrowa babeczka do kawusi. Jeśli tylko nam się zachce coś słodkiego, to śmiało można się skusić na taką pyszną i do tego zdrową babeczkę.
Szybka babka cytrynowa z białek
Ten przepis to fajny pomysł na wykorzystanie białek oraz szybki sposób na bardzo puszystą i aromatyczną babkę z cytrynową nutką :)
Babka piaskowa z suszonymi morelami
Błyskawiczna, smaczna i słodka babka do kawki, herbatki, jak i na urodzinowe przyjęcie!
Aromatyczna babka z białek i dyni
Co można zrobić z białek, które zazwyczaj nam zostają, bo żółtka są użyte np. do kruchego ciasta.
Kawowa babka
Ta babka to fajny i szybki pomysł na coś słodkiego do popołudniowej herbatki lub kawki.
Cynamonowa babka na maślance
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodać cukier i ubijać, aż cukier się rozpuści.
reklama
Owocowa babka z kawałkami czekolady
Pomarańcze umyć, sparzyć, osuszyć i otrzeć z nich skórkę na tarce o małych oczkach.
Babka z marchewki i dyni
Marchewkę i dynię obrać ze skórki (dynię oczyścić z pestek), opłukać, osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Babka jabłkowa z mielonym lnem
Jabłka obrać ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać, osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Babka marchewkowa z orzeszkami ziemnymi
Żółtka zmiksować z połową cukru na puszystą masę. Mąkę pszenną wymieszać z mielonym lnem, kardamonem, sodą oczyszczoną, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.