Przepisy na nalewki

Nalewka jagodowa
Maceracja to proces działania alkoholu na zanurzone w nim np. owoce. Ten proces wykorzystuje się przy produkcji między innymi nalewek.
Nalewka miodowo-orzechowa
Nalewki z orzechów włoskich świetnie sprawdzają się jako środki pomocne w zwalczaniu dolegliwości żołądkowo-trawiennych.
Nalewka z zielonych orzechów włoskich
Nalewki to popularne napoje alkoholowe powstające poprzez macerowanie, czyli moczenie przez dłuższy czas, najczęściej owoców, ziół, a niekiedy kwiatów i korzeni, w alkoholu.
Nalewka kapitańska
Cukierki kapitańskie odwinąć z papierków i przełożyć do czystego, suchego słoika.
Szybka nalewka z owoców i liści wiśni
Wodę przelać do garnka. Dodać cukier i cukier waniliowy. Wszystko razem wymieszać i zagotować.
Nalewka z aronii
Aronie i liście umyć. Następnie aronie z liśćmi zalać zimną wodą, dodać cukier i gotować 20-30 minut.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.