Przepisy na torty

Tort śmietankowy z kolorowymi galaretkami
Tort ze słodką śmietankową masą i kolorowymi, apetycznymi kostkami galaretek - cudnie wygląda i świetnie smakuje :)
Tort brzoskwiniowy z toffi
To przepyszne, warstwowe ciacho na każde świętowanie! Znajdziemy w nim kilka słodziutkich i aromatycznych mas: słodką toffi z orzechami, puszystą śmietanową i soczystą brzoskwiniową.
Tort śmietankowy z brzoskwiniami
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści.
Torcik truflowy z karmelem i śmietanką
Gorzką czekoladę połamać na kawałki i przełożyć do rondelka. Dodać śmietanę i razem podgrzewać na małym ogniu, żeby masa się połączyła.
Tort kokosowy z śmietankowo-czekoladową masą
Przepyszny, szybki i łatwy torcik. Idealny dla dzieci, kobiet w ciąży, miłośników czekolady i słodkości.
Dyniowy torcik w kruchym cieście
Pyszna, słodka masa dyniowa i kruche placki. Całość razem przekładana, polana białym, słodkim lukrem i na koniec udekorowana kolorowymi cukierkami.
Tort na Boże Narodzenie
Pyszny i aromatyczny tort z kolorowymi, świątecznymi masami. Zieloną w kolorze choinki i białą w kolorze śniegu.
Biszkopt przekładany masą dyniową i śmietankową
Ciasto jest przepyszne, mięciutkie, po prostu rozpływa się w ustach - można podać również jako torcik - pycha!
Warstwowy śmietankowiec z czereśniami
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać cukier i ubijać, aż cukier się rozpuści.
Tort kokosowy z ananasem
Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i dalej ubijać.
reklama
Tort pianka
Białka ubić na sztywną masę ze szczyptą soli. Dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści.
Tort serowo-wiśniowy z galaretką
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną masę. Dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści.
Tort lodowo-brzoskwiniowy
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i aromat śmietankowy.
Tort makowy z kremem śmietankowym i dżemem wiśniowym
Mak sparzyć, ostudzić i zmielić 3 razy w maszynce. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dalej ucierając dodawać zmielony mak, kaszę mannę, bułkę tartą i aromat migdałowy.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.