Przepisy na przystawki

Ślimaczki z ciasta francuskiego z parówką
Te apetycznie wyglądające ślimaczki to nic innego jak parówki ukryte, a dokładnie zawinięte w uwielbiane przez większość z nas ciasto francuskie :)
Jesienny pasztet z marchewką i porem
Mielone mięso drobiowe i wieprzowe przełożyć razem do dużej miski. Por opłukać i pokroić w kostkę.
Mintaj w zalewie octowej
Miłośnicy rybek mogą przygotować sobie rybkę w zalewie octowej... Przy takiej rybce nie ma za dużo pracy, tradycyjne należy ją usmażyć na złoty kolor, a potem zalać zalewą octową z przyprawami i tak odstawić na około 24 godziny, żeby składniki się przegryzły :)
Jajka faszerowane z rzodkiewką i kaparami
To fajny pomysł na pięknie wyglądające i dobrze smakujące jajka, których wykonanie jest wręcz błyskawiczne!
Jajka faszerowane pastą czosnkową
To szybkie, proste i przepyszne do przygotowania jajeczka. Idealne na wielkanocny stół, jak i na zimną płytę na przyjęcia.
Delikatny schab z wody
Przedstawiam Wam dosyć nietypowy przepis na piękny kawałek schabu. Umyty i osuszony schab wkładamy do specjalnie przygotowanej gorącej zalewy.
Tort chlebowy z rybą i pysznym majonezowym sosem
Tort chlebowy... hmm brzmi ciekawie i niezwykle kusząco prawda?? ;) I taki też jest!
Galareta wieprzowo-drobiowa
Galareta wieprzowa czyli klasyczne zimne nóżki... idealne na każdą okazję, na każde przyjęcia i na każde Święta :)
Czosnkowe plasterki cukinii
Cukinie obrać ze skórki, umyć i osuszyć. Pokroić w 1 cm plastry. Do jajka dodać granulowany czosnek, sól i pieprz.
Zimne nóżki, czyli galareta z nóżek wieprzowych
Zimne nóżki - to hasło dla niektórych brzmi ciekawie, a dla niektórych smacznie :)
reklama
Jajka faszerowane serem Feta
Błyskawiczne, tanie i bardzo smaczne danie jajeczne. Wiadomo, przepisów na faszerowane jajka jest bardzo dużo.
Galareta z pręgą wołową
Galareta, czyli inaczej tradycyjne "zimne nóżki" to sprawdzona i ciesząca się powodzeniem zakąska lub przystawka na różne przyjęcia i imprezy.
Wyborny czerwony barszcz do picia
Przepyszny czerwony barszcz do picia na wywarze mięsnym. Ma bardzo fajny smak i ładny kolor.
Paszteciki sylwestrowe z mięsem i czarnuszką
Pyszne drożdżowe paszteciki z aromatycznym mięsnym farszem. Trochę pracy przy nich jest, ale warto się skusić!
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.