Sałatka warstwowa ze śledziem i serem

3.009179926 stars based on 3268 reviews Sałatki

Składniki:

40 dag filetów śledziowych w oleju (matiasy)
7 jajek
15 dag żółtego sera w plasterkach
4 łyżki majonezu

Sposób wykonania:

Filety śledziowe wyjąć z oleju, opłukać i włożyć do zimnej wody na około 15 minut. Następnie wyjąć z wody, osuszyć i pokroić w paski. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w plasterki. Żółty ser pokroić w paski.

W przezroczystej misce układać przygotowanie składniki w następującej kolejności: połowę jajek, połowę żółtego sera, filety śledziowe, 4 łyżki majonezu, pozostałe jajka i na górę pozostały żółty ser. Gotową sałatkę schłodzić w lodówce.

Smacznego.

r e k l a m a
Zobacz także podobne przepisy:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Andrzejki jajko olej ryby sałatki ser śledź Walentynki Wielkanoc Pokaż wszystkie słowa kluczowe
Komentarze do przepisu:
NIEZLE SMAKUJE GRATULUJE
WIOLETTA [2009-10-14 11:47:25]
Skomentuj

Autor:
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl