naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Dorota
Dodano: 20.06.2011
Odsłon dziennie: 0

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

15 dag szpinaku
1 łyżka masła
4 ząbki czosnku
ok. 1,5 litra wody
1 średnia marchewka (10 dag)
1 mała pietruszka korzeń (5 dag)
1 mała cebula (5 dag)
1 liść laurowy
Vegeta
2 łyżki śmietany 18%
1 łyżka mąki pszennej
sos sojowy
sól
pieprz
Dodatkowo:
groszek ptysiowy
r e k l a m a

Sposób wykonania:

Do dużego garnka wlać wodę, dodać obraną marchewkę, pietruszkę, cebulę, liść laurowy i szczyptę Vegety. Gotować pod przykryciem przez około 30 minut, a następnie przecedzić.

Szpinak dokładnie opłukać i przełożyć do rondelka. Dodać do niego masło i pokrojony w kostkę czosnek. Razem smażyć, następnie lekko przestudzić i zmiksować (można dodać trochę wywaru).

Do wywaru z warzyw (ok. 1 litra) przełożyć zmiksowany szpinak i razem wymieszać. Śmietanę zmiksować z mąką pszenną. Dodać do zupy, delikatnie wymieszać i razem zagotować. Przyprawić do smaku sosem sojowym, solą i pieprzem.

Zupę szpinakową podawać na gorąco z groszkiem ptysiowym. Podane składniki wystarczą na około 4 porcje.

Smacznego.

Chcesz otrzymywać smaczne przepisy prosto na maila? Nie zwlekaj i zapisz się:
Smaczne listy są darmowe a Twój adres zostanie użyty TYLKO do wysyłania smacznych przepisów.
Codziennie nowe przepisy na Facebooku:
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Ostatnio szukane
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl