Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Gość tjulita

3 bit

Rekomendowane odpowiedzi

Gość tjulita

KOLEJNOŚĆ UKŁADANIA: herbatniki mleko skondensowane herbatniki masa budyniowa herbatniki śnieżka starkowana czekolada * Puszkę mleka skondensowanego słodzonego gotować 2 godziny, ostudzić. * Dwa budynie waniliowe ugotowac w jednej porcji mleka, gdy wystygnie zmiksować z 1/2 kostki masła. * 1 śmietana 18% 200ml zmiksować ze śnieżką i na to posypać wiurki kokosowe. smacznego

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość kasiab

Ja tez chcialabym znac ilosc herbatnikow, bo ciacho wygląda smakowicie:) a tą śmietane to razem ze śnieżką? czy najpierw śnieżkę, a potem dodać śmietanę?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Droga Tjulito nie doczekałam się na moje zapytanie, czekałam około dwuch tygodni. Zależało mi bardzo na tym cieście, właśnie na dzisiaj, zaryzykowałam zrobiłam jak uważałam wyszło bardzo dobre.Zużyłam 7 paczek herbatników i robiłam na zwykłej blaszce. Mimo wszystko za przepis serdecznie dziękuję. :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No ! Reniu! To jak zdecydowałaś się upiec" To Cudo" to ja chyba też się skuszę ,ale z Twoimi wskazówkami .Może napiszesz jak dawałaś sobie rade i końcowy rezultat ! jak smakował np: ewentualnym gosciom lub po prostu Tobie!! :Pozdrawiam Magdalena!!!lol: :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ciasto jest pyszne , .moim gościom bardzo smakowało. Syn od razu musiał siadać do komputera i drukować przepis dla gości. Tak jak napisałam zużułam 7 paczek herbatników, robiłam na zwykłej blaszce takie jak są w sprzedaży.Przepis się nie zmienił robiłam tak jak koleżanka napisała.Polecam , mało roboty mleko można wcześniej przygotować, no i nie trzeba piec na pewno się nie przypali. Pozdrawiam Jeżeli jeszcze są jakieś niejasności chętnie odpowiem.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

DZiękuję Ci Reniu za odpowiedż , jak upieke to Ci się pochwale pozdrawiam Magdalena!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Budynie ugotować w jednej porcji mleka zwykłego ,tak pisze w przepisie a mleko w puszce osobno. Przeczytaj dokłanie przepis pozdrawiam! :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

hej! jak rozsmarować to ugotowane mleko? kiedy jest jeszcze trochę ciepłe? bo przecież po wystygnięciu ma ono konsystyncję galarety i chyba nie bardzo nadaje się do smarowania :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dobrze smaruje się, maczając łyżkę którą nakładamy mleko w gorącej wodzie. Łyżka się nagrzewa i można rozsmarować. :) Prawda że pyszne. SMACZNEGO

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.