Magdalena Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Zrobiłam i było super ;) Na innej stronce wyczytałam , że można mleko skondensowane w 15 minut gotować na karmel w garnuszku tylko uważać bo się przypala czli np: w kapieli wodnej następnym razem spróbuje ! pozdrawiam wszystkich :) Mgdalena! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna 25 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2006 mam pytanie te herbatniki to mają być małe paczki czy duże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagoda2 Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 mam kilka pytan co do tego ciastka na jaką blaszke ten przepis i czy aby ta smietana 18% będzie sie trzymac na tych herbatnikach prosze o szybka odpowiedz bo chciałam zrobic to ciastko. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczółka maja Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 po tulu pochlebnych opiniach i ja postanowilam zrobic to ciacho. w niedziele napisze swoja opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cathrine Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 ja tez robilam to ciasto,wyszlo swietnie,wszystkim smakowalo, pomimo tego ze wchodzi do niego mleko skondensowane slodzone nie jest za slodkie,dlatego ze budyn i sniezka sa bez cukru. pycha!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczółka maja Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2006 śnieżki się nie slodzi bo ona sama z siebie jest słodka, jżeli chodzi o budyń to w sprzedaży są budynie słodzone, a w przypadku tych niesłodzonych dodaje się przy gotowaniu cukier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna 25 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2006 Ciasto bardzo dobre ale ja zamiast śmietany 18% dałam 30% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczółka maja Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2006 ciasto bardzo smaczne, zrobie je pewnie niejednokrotnie, polecam wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@lgosia Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Osobiście ugotowałam mleko skondensowane na karmel. Trzeba gotować w kąpieli wodnej przez pół godziny - 15 min. stanowczo za mało!! Ale uwaga by woda się nie wygotowała, bo przypalimy karmel. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agawcia Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Czesc!!! Ja mam troszke inny przepis na 3 bit mysle ze bardziej zblizony do prawdziwego smaku batonika 3 bit,o to moj przepis 3 bit 6 paczek herbatnikow 1masa karpatkowa 1mleko skondensowane slodzone 1 galaretka cytynowa 1margaryna 0,5 smietany laciatej 30 % 2 sniezki 0,5 l mleka 1 gozka czekolada mase karpatkowa ugotowac z 0,5l mleka po ugotowaniu do GORACEJ masy dodac galaretke (w proszku)i dobrze wymiesza. mase ostudzic i u utrzec z margaryna. mleko skondensowane gotowac 2,5 godz. smietane ubic ze sniezkami na blache ulozyc herbatniki na nie mase karpatkowa , herbatniki, mleko skonsendowane , herbatniki bita sietana i na wierzch zetrzec na malych oczkach czekolade TA GALARETKA DAJE LEKKO KWASKOWATY SMAK PRZY CZYM CIASTO NIE JEST ZA SLODKIE I MA NA PRAWDE FAJNY POSMAK:POZDRAWIAM I SPROBUJCIE A JAK ZROBICIE TO NAPISZCIE CZY SAMKOWALO ::-):):D:):D :D Chcialam jeszcze dodac ze zamiast masy karpatkowej gotuje 2 budynie na 0,5 l mleka i po ostudzeniu ucieram kostke masla i malymi porcjami dodaje ten krem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczółka maja Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Ja zrobie to ciasto. Już wydrukowałąm sobie przepis. Robiłam 3 bit wg tego wcześniejszego przepisu podanego na stronie, wyszedł bardzo smaczny. Wypróbuje również ten przepis bo brzmi bardzo ciekawie. Zrobie go dopiero po majowym weekendzie, ponieważ mam już na niego zaplanowane ciasta. Dlatego mój komentarz będzie trochę pożniej, ale będzie napewno. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczółka maja Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2006 Zrobiłam 3bit również wg przepisu Agawci. Wyszedł przepysznie. Co prawda jedną rzecz zepsułambo zapomniałąm dodać masła do kremu, ale i tak wyszło pyszniutkie. Oda przepisy są fajne i anpewno niejeden raz jeszcze z nich skorzystam. Obu daje ocene 5 gwiazdek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Witam :-D Zrobiłam to ciasto na Święta i wszystkim nam bardzo smakowało,robiłam go w tortownicy więc herbatniki ciężko byłoby poukładać w całości to połamałam je na mniejsze kawałki i gotowe wyglądało i smakowało super. Dziękuję za przepis i pozdrawiam :-D :-D :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiolka Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 ćiasto jest rewelacyjne wszyscy się nim zajadamy pozdrawiam Wiolka :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.