Skocz do zawartości
Gość tjulita

3 bit

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobiłam i było super ;) Na innej stronce wyczytałam , że można mleko skondensowane w 15 minut gotować na karmel w garnuszku tylko uważać bo się przypala czli np: w kapieli wodnej następnym razem spróbuje ! pozdrawiam wszystkich :) Mgdalena!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

mam kilka pytan co do tego ciastka na jaką blaszke ten przepis i czy aby ta smietana 18% będzie sie trzymac na tych herbatnikach prosze o szybka odpowiedz bo chciałam zrobic to ciastko. :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ja tez robilam to ciasto,wyszlo swietnie,wszystkim smakowalo, pomimo tego ze wchodzi do niego mleko skondensowane slodzone nie jest za slodkie,dlatego ze budyn i sniezka sa bez cukru. pycha!!!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

śnieżki się nie slodzi bo ona sama z siebie jest słodka, jżeli chodzi o budyń to w sprzedaży są budynie słodzone, a w przypadku tych niesłodzonych dodaje się przy gotowaniu cukier

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Osobiście ugotowałam mleko skondensowane na karmel. Trzeba gotować w kąpieli wodnej przez pół godziny - 15 min. stanowczo za mało!! Ale uwaga by woda się nie wygotowała, bo przypalimy karmel. Pozdrawiam:)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Czesc!!! Ja mam troszke inny przepis na 3 bit mysle ze bardziej zblizony do prawdziwego smaku batonika 3 bit,o to moj przepis 3 bit 6 paczek herbatnikow 1masa karpatkowa 1mleko skondensowane slodzone 1 galaretka cytynowa 1margaryna 0,5 smietany laciatej 30 % 2 sniezki 0,5 l mleka 1 gozka czekolada mase karpatkowa ugotowac z 0,5l mleka po ugotowaniu do GORACEJ masy dodac galaretke (w proszku)i dobrze wymiesza. mase ostudzic i u utrzec z margaryna. mleko skondensowane gotowac 2,5 godz. smietane ubic ze sniezkami na blache ulozyc herbatniki na nie mase karpatkowa , herbatniki, mleko skonsendowane , herbatniki bita sietana i na wierzch zetrzec na malych oczkach czekolade TA GALARETKA DAJE LEKKO KWASKOWATY SMAK PRZY CZYM CIASTO NIE JEST ZA SLODKIE I MA NA PRAWDE FAJNY POSMAK:POZDRAWIAM I SPROBUJCIE A JAK ZROBICIE TO NAPISZCIE CZY SAMKOWALO ::-):):D:):D :D Chcialam jeszcze dodac ze zamiast masy karpatkowej gotuje 2 budynie na 0,5 l mleka i po ostudzeniu ucieram kostke masla i malymi porcjami dodaje ten krem:)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja zrobie to ciasto. Już wydrukowałąm sobie przepis. Robiłam 3 bit wg tego wcześniejszego przepisu podanego na stronie, wyszedł bardzo smaczny. Wypróbuje również ten przepis bo brzmi bardzo ciekawie. Zrobie go dopiero po majowym weekendzie, ponieważ mam już na niego zaplanowane ciasta. Dlatego mój komentarz będzie trochę pożniej, ale będzie napewno. :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłam 3bit również wg przepisu Agawci. Wyszedł przepysznie. Co prawda jedną rzecz zepsułambo zapomniałąm dodać masła do kremu, ale i tak wyszło pyszniutkie. Oda przepisy są fajne i anpewno niejeden raz jeszcze z nich skorzystam. Obu daje ocene 5 gwiazdek :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam :-D Zrobiłam to ciasto na Święta i wszystkim nam bardzo smakowało,robiłam go w tortownicy więc herbatniki ciężko byłoby poukładać w całości to połamałam je na mniejsze kawałki i gotowe wyglądało i smakowało super. Dziękuję za przepis i pozdrawiam :-D :-D :-D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.