Skocz do zawartości

Tulipan


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 95
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Dodane obrazy

Upiekłam dzisiaj Tulipana. Wyszedł śliczny. Wygląd rzeczywiście imponujący, ale jak dla mnie ciasto jest za suche. Ale bądź co bądż jest to babka i taka ma być. Myślę, że można upiec je w większej blaszce, w trzech lub dwóch miejscach przeciągnąć patyczkiem. Po ostudzeniu nasączyć, przekroić i nałożyć jakiś krem, na górę polewę. Ale to już będzie inne ciasto, ale też smaczne. Pozdrawiam. Renata :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jakie ładne ciacho, że też wcześniej nie zauważyłam, na Wielkanoc jak znalazł, pewnie wypróbuje. Już go drukuję...... Tylko proszę o radę w sprawie dodanego maku. Czy można go zastąpić jakimś innym produktem, tak żeby i ładnie wyglądało i smakowało należycie? I jeszcze jedno: Ineczko czy ucierasz ciasto ręcznie czy mikserem? Niecierpliwie czekam, Justyna. Stopniowo mnie to forum wciąga, na tyle, że zaglądam tutaj codziennie, niedługo pewnie będzie to jakiś nałóg :wink: :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Justynko.K. oczywiscie wiem ze powinien tulipan byc pieczony w keksowce ale ja niestety nie mam takiej i pieklam w malej kwadratowej foremce .Tutejsze foremki sa zupelnie inne niz w Polsce ,ksztalty sa rozne ale wszystkie sa bardzo plytkie.Nie mniej jednak po tulipanie nawet okruszek nie zostal. pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No to teraz mam dylemat, Basqa uciera mikserem, Ineczka ręcznie, więc co wybrać? ;) Może połączę jakoś te dwa warianty? Żartuję oczywiście :razz: Jednak nikt mi nie podpowiedział z co mam zrobić z tym makiem, a raczej czym sensownym zastąpić ten produkt? Dalej czekam........ Pozdrawiam oczywiście, Justyna.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.