Basia K Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 :wink: Ja piekę tulipana w podłużnej blaszce.Układam kleksy ciasta naprzemian.po upieczeniu przekrajam go wzdłuż i przekładam ptasim mleczkiem.Pyszne i efektowne :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kate_76 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 :wink: wlasnie upieklam tulipanka w smaku jest pyszny ,wyglada chyba niezle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Kate wygladą dobrze i udało sie ciasto. Proszę Ciebie i Justynkę jak kiedyś będziecie piekły tulipana przeciągnijcie patyczkiem, a wygląd będzie taki jak na moim zdjęciu. Pozdrawiam serdecznie mamy z pociechami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Upiekłam wczoraj to ciacho,wyszlo dosyć geste ale to dlatego,że miałam wiejską mąkę a jej trzeba brac mniej no i już nie przeciągałam patyczkiem ALE I TAK JEST PYSZNE. Zrobiłam w dwóch małych keksówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 kate 76 ładnie pokroiłaś tego tulipana w jakiej blaszce robiłaś ja myślałam że to tylko do keksówki się nadaje :wink: basqa smakowicie wygląda :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Podziwiam, każde ciasto ma inny ładny wygląd i dzięki waszym pomysłom, mamy różne rodzaje tulipanów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Upiekłam dzisiaj Tulipana. Wyszedł śliczny. Wygląd rzeczywiście imponujący, ale jak dla mnie ciasto jest za suche. Ale bądź co bądż jest to babka i taka ma być. Myślę, że można upiec je w większej blaszce, w trzech lub dwóch miejscach przeciągnąć patyczkiem. Po ostudzeniu nasączyć, przekroić i nałożyć jakiś krem, na górę polewę. Ale to już będzie inne ciasto, ale też smaczne. Pozdrawiam. Renata :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JustynaZ Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Jakie ładne ciacho, że też wcześniej nie zauważyłam, na Wielkanoc jak znalazł, pewnie wypróbuje. Już go drukuję...... Tylko proszę o radę w sprawie dodanego maku. Czy można go zastąpić jakimś innym produktem, tak żeby i ładnie wyglądało i smakowało należycie? I jeszcze jedno: Ineczko czy ucierasz ciasto ręcznie czy mikserem? Niecierpliwie czekam, Justyna. Stopniowo mnie to forum wciąga, na tyle, że zaglądam tutaj codziennie, niedługo pewnie będzie to jakiś nałóg :wink: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Ja odpowiem,ze ucieram mikserem. Tak jak napisala RENIA jest to babka i dla mnie tez zbyt szybko wysycha,ale ja robię tak:ukroje ile trzeba a reszte zawijam w folię,jest wtedy mięciutka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 1 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Ja ucierałam ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kate_76 Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Justynko.K. oczywiscie wiem ze powinien tulipan byc pieczony w keksowce ale ja niestety nie mam takiej i pieklam w malej kwadratowej foremce .Tutejsze foremki sa zupelnie inne niz w Polsce ,ksztalty sa rozne ale wszystkie sa bardzo plytkie.Nie mniej jednak po tulipanie nawet okruszek nie zostal. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JustynaZ Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 No to teraz mam dylemat, Basqa uciera mikserem, Ineczka ręcznie, więc co wybrać? ;) Może połączę jakoś te dwa warianty? Żartuję oczywiście :razz: Jednak nikt mi nie podpowiedział z co mam zrobić z tym makiem, a raczej czym sensownym zastąpić ten produkt? Dalej czekam........ Pozdrawiam oczywiście, Justyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabi-ostra Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Justynko myślę że zamiast maku,mogłabyś dodać kolorowych wiórek kokosowych-np. zielonych.Nie wiem czy to wyjdzie,ale w najgorszym wypadku zawsze można zostawić dwie masy białe,jedną na górze drugą na dole.Pozdrawiam.Gabi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 no właśnie,białe albo w innym kolorze. Możesz też dodać płatków czekoladowych albo zeskrobanej czekolady czy startych orzechów,napewno cos wymyślisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.