Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 95
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Dodane obrazy

Małgosiu ja mam do rozrabiania wody z mąką, do zagęszczania zupy drewnianny koziołek, tak to nazywają, nie wiem czy fachowo. Trzonek jest okragły a górna część ma dokładnie 8 milimetrów. Proszę pamietać żeby nie robić za głęboko rowku. Staram się zawsze udzielić dokładnej porady. Przesyłam ciepłe wiosenne pozdrowienia. ina12

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Małgosiu przez środek musisz przeciągnać nie głębiej jak od 1-1,5 cm. podaję tak jak ja robię na wyczucie. Dokładnie nie mogę podać, bo nie da rady zmierzyć tego rowka. Babka tulipan po upieczeniu środek może mieć popękany, u mnie jest to po każdym upieczeniu, tym się nie przejmuj to znaczy że ciasto było bardzo dobrze ukręcone. ina12

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 8 miesięcy później...

Bardzo dziękuję za super przepisik babka pycha szczerze to zapomniałam zrobić tym patykiem a TULIPAN i tak wyszedł (przynajmniej ja go widze).Pozdrawiam i polecam każdemu łatwe i nie zawiedziecie się!!!

:wink: No i dobre oczywiście. :wink:

Dołączona grafika

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Justynko dziękuję za wystawienie opinii i pozdrawiam serdecznie Ciebie i Twoje bardzo ładne pociechy.

dziękujemy za pozdrowienia również pozdrawiam :wink:

Napewno jeszcze nie raz wykorzystam twój przepis babki zostało tylko na rano do kawki taka dobra była że szybko zniknęła .

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam! Piekę podobne ciacho tylko w tortownicy i poszczególne warstwy nakładam od środka dzieląc je no pół coś tak jak fale dunaju Ciacho niby zwyczajne ale jak ciekawie się prezentuje i smakuje jak 3w1 :wink: dla każdego coś dobrego W moim przepisie nazywało się Żołądek ale to przecież nie ma znaczenia :wink: Moja rodzinka bardzo lubi to ciacho polecam jest na prawdę mniam

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.