Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto uzyskało wiele pozytywnych opini dlatego upieke je w majowy weeknd. Już drukuje przepis. Mam nadzieje że moje będzie wyglądać równie efektownie. :D Niedługo napiszę swoją opinię :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pszczółko bez obaw ciasto jak będzie upieczone, będzie nie tylko efektowne, ale również i smaczne. Pozdrawiam ina12

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Piekłam już tulipana dwa razy ale mam pytanie ? Jak gruby powinien być patyczek, którym się rysuje po ciescie? Proszę o odpowiedz. Pozdrowienia i pa:)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Małgosiu ja mam do rozrabiania wody z mąką, do zagęszczania zupy drewnianny koziołek, tak to nazywają, nie wiem czy fachowo. Trzonek jest okragły a górna część ma dokładnie 8 milimetrów. Proszę pamietać żeby nie robić za głęboko rowku. Staram się zawsze udzielić dokładnej porady. Przesyłam ciepłe wiosenne pozdrowienia. ina12

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

:) Dziękuje za szybką odpowiedź, ja przeciągałam patyczkiem po dnie blaszki i pewnie dlatego wychodziło mi to ciacho trochę inaczej niż widać na załączonym przez Ciebie zdjęciu:) Ja również pozdrawiam ciepło i wiosennie :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Małgosiu przez środek musisz przeciągnać nie głębiej jak od 1-1,5 cm. podaję tak jak ja robię na wyczucie. Dokładnie nie mogę podać, bo nie da rady zmierzyć tego rowka. Babka tulipan po upieczeniu środek może mieć popękany, u mnie jest to po każdym upieczeniu, tym się nie przejmuj to znaczy że ciasto było bardzo dobrze ukręcone. ina12

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Bardzo dziękuję za super przepisik babka pycha szczerze to zapomniałam zrobić tym patykiem a TULIPAN i tak wyszedł (przynajmniej ja go widze).Pozdrawiam i polecam każdemu łatwe i nie zawiedziecie się!!!

:wink: No i dobre oczywiście. :wink:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

bardzo ladny ten "tulipanek".dzieki za przypomnienie mam ten przepis ale strasznie dawno go nie robilam pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Justynko dziękuję za wystawienie opinii i pozdrawiam serdecznie Ciebie i Twoje bardzo ładne pociechy.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

bardzo ladny ten "tulipanek".dzieki za przypomnienie mam ten przepis ale strasznie dawno go nie robilam

pozdrawiam

kate76 zrób i pochwal się jak tobie wychodzi :wink:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Justynko dziękuję za wystawienie opinii i pozdrawiam serdecznie Ciebie i Twoje bardzo ładne pociechy.

dziękujemy za pozdrowienia również pozdrawiam :wink:

Napewno jeszcze nie raz wykorzystam twój przepis babki zostało tylko na rano do kawki taka dobra była że szybko zniknęła .

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam! Piekę podobne ciacho tylko w tortownicy i poszczególne warstwy nakładam od środka dzieląc je no pół coś tak jak fale dunaju Ciacho niby zwyczajne ale jak ciekawie się prezentuje i smakuje jak 3w1 :wink: dla każdego coś dobrego W moim przepisie nazywało się Żołądek ale to przecież nie ma znaczenia :wink: Moja rodzinka bardzo lubi to ciacho polecam jest na prawdę mniam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

DROGA JUSTYNKO ZROBIE NA PEWNO BO WIELKIEGO SMAKA MI NAROBILAS MOZE JESZCZE W TYM TYGODNIU....KTO WIE? POZDRAWIAM P.S NAPISZE CI JAK MI WYSZLO :wink:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.