zazula226 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 Składniki: Biszkopt: - 6 jajek - 3 łyżki oleju - 1 szkl cukru - 3 łyżki wody przegotowanej zimnej - 1 szkl mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: - 1/2 szkl mleka surowego - 1 szkl cukru - 2 cukry waniliowe - 1 margaryna - 2 szkl mleka w proszku Sposób przygotowania: Ubić białka, dodać cukier, dodać żółtka, ubijać aż się rozpuści cukier. Dodać resztę składników. Na koniec dodać kakao i wymieszać. Po upieczeniu biszkopt przekroić na pół. Mleko z cukrem i cukrem waniliowym zagotować i ostudzić. Następnie utrzeć margarynę, dodać ugotowane mleko i ucierać. Dodać mleko w proszku i dalej ucierać. Przełożyć biszkopt. Wierzch polać rozpuszczoną mleczną czekoladą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna 25 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 Musze przyznać że Twoje przepisy są bardzo ciekawe i godne polecenia a ciasto Milky Way jest przepyszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazula226 Opublikowano 14 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 dzięki za miłe słowo;) polecam się na przyszłość:wink: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczółka maja Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 chcialabym jutro zrobić to ciasto ale ile tego mleka 1/2 szkl mleka surowego , czy chodzi o 1/2 szklanki???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazula226 Opublikowano 15 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 no qrde... tak to jest jak kopiuje z mojego folderu, a nie wpisuje. Chodzi o pół szklanki... sorki, znów nie spokjrzałam... jeszcze raz przepraszam, postaram sie poprawić... :wink: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczółka maja Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Wczoraj zrobilam to ciasto. Przedewszytkim przepyszny biszkopt. Pomysł z dodatkiem kakao doskonały. :D Masa wyglada rowniez bardzo pieknie. Jednak jak dla mnie toza mocno czuc mleko w proszku, ale wkońcu to milky way. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazula226 Opublikowano 18 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Cieszę się, że przypadł Ci do gustu ten przepis, a co do mleka w proszku... no cóz, tak jak napisałaś, w końcu to milky way.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pączuszek Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Bardzo pyszne ciasto, piekłam sama i moi znajomi też są zachwyceni tym ciastem. Dzięki za przeois. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczółka maja Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 mała modyfikacja wcześniejszego komentarza:) ciast przeleżało w sumie prawie 3 dni i teraz jest naprawdę smaczne. Nie czuć już smaku mleka w proszku. Polecam wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arabika Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Ciasto naprawde bardzo dobre .Zamiast margaryny dałam masło ..Polecam Pozdrawiam :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 czy ta masa dobrze się trzyma w cieście czy ciasto dobrze się kroi? :razz:??: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 Tak , masa dobrze sie trzyma i ciasto dobrze sie kroi. Na stronie głównej w kategorii "ciasta"jest zdjęcie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 Jola bardzo dziękuję za tak szybką odpowiedź,szperam po poprzednich stronach i wyszukuję ciekawe przepisy,czasem jednak mam pewne zapytania i dlatego odświeżam dawne strony a może komuś kto tez dołączył niedawno się one przydadzą,bo moze nie kazdemu chce sie przeszukiwac wszystko tak jak mnie,napewno zajrzę na stronę główną zeby zobaczyć zdjęcie-pozdrawiam :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 Andy8, ta masa bardzo dobrze się trzyma podczas krojenia. Dla potwierdzenia moich słów, załączam zdjęcia tego ciasta :razz: Ja robiłam to ciasto, ale korzystałam z przepisu Kasieni (a teraz widzę, że są dwa podobne przepisy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.