zazula226 5 Napisano 13 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Składniki: Biszkopt: - 6 jajek - 3 łyżki oleju - 1 szkl cukru - 3 łyżki wody przegotowanej zimnej - 1 szkl mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: - 1/2 szkl mleka surowego - 1 szkl cukru - 2 cukry waniliowe - 1 margaryna - 2 szkl mleka w proszku Sposób przygotowania: Ubić białka, dodać cukier, dodać żółtka, ubijać aż się rozpuści cukier. Dodać resztę składników. Na koniec dodać kakao i wymieszać. Po upieczeniu biszkopt przekroić na pół. Mleko z cukrem i cukrem waniliowym zagotować i ostudzić. Następnie utrzeć margarynę, dodać ugotowane mleko i ucierać. Dodać mleko w proszku i dalej ucierać. Przełożyć biszkopt. Wierzch polać rozpuszczoną mleczną czekoladą. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Justyna 25 0 Napisano 14 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Musze przyznać że Twoje przepisy są bardzo ciekawe i godne polecenia a ciasto Milky Way jest przepyszne Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zazula226 5 Napisano 14 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 dzięki za miłe słowo;) polecam się na przyszłość:wink: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pszczółka maja 1 Napisano 15 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 chcialabym jutro zrobić to ciasto ale ile tego mleka 1/2 szkl mleka surowego , czy chodzi o 1/2 szklanki???? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zazula226 5 Napisano 15 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 no qrde... tak to jest jak kopiuje z mojego folderu, a nie wpisuje. Chodzi o pół szklanki... sorki, znów nie spokjrzałam... jeszcze raz przepraszam, postaram sie poprawić... :wink: :wink: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pszczółka maja 1 Napisano 18 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Wczoraj zrobilam to ciasto. Przedewszytkim przepyszny biszkopt. Pomysł z dodatkiem kakao doskonały. :D Masa wyglada rowniez bardzo pieknie. Jednak jak dla mnie toza mocno czuc mleko w proszku, ale wkońcu to milky way. :D Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zazula226 5 Napisano 18 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Cieszę się, że przypadł Ci do gustu ten przepis, a co do mleka w proszku... no cóz, tak jak napisałaś, w końcu to milky way.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pączuszek 0 Napisano 18 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Bardzo pyszne ciasto, piekłam sama i moi znajomi też są zachwyceni tym ciastem. Dzięki za przeois. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pszczółka maja 1 Napisano 19 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 mała modyfikacja wcześniejszego komentarza:) ciast przeleżało w sumie prawie 3 dni i teraz jest naprawdę smaczne. Nie czuć już smaku mleka w proszku. Polecam wszystkim Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arabika 4 Napisano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Ciasto naprawde bardzo dobre .Zamiast margaryny dałam masło ..Polecam Pozdrawiam :lol: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andy8 6 Napisano 1 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 czy ta masa dobrze się trzyma w cieście czy ciasto dobrze się kroi? :razz:??: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jola_A. 4 Napisano 1 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Tak , masa dobrze sie trzyma i ciasto dobrze sie kroi. Na stronie głównej w kategorii "ciasta"jest zdjęcie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andy8 6 Napisano 1 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Jola bardzo dziękuję za tak szybką odpowiedź,szperam po poprzednich stronach i wyszukuję ciekawe przepisy,czasem jednak mam pewne zapytania i dlatego odświeżam dawne strony a może komuś kto tez dołączył niedawno się one przydadzą,bo moze nie kazdemu chce sie przeszukiwac wszystko tak jak mnie,napewno zajrzę na stronę główną zeby zobaczyć zdjęcie-pozdrawiam :razz: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorota 92 Napisano 1 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Andy8, ta masa bardzo dobrze się trzyma podczas krojenia. Dla potwierdzenia moich słów, załączam zdjęcia tego ciasta :razz: Ja robiłam to ciasto, ale korzystałam z przepisu Kasieni (a teraz widzę, że są dwa podobne przepisy). Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.