cathrine Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 1 kg kapusty bialej 1/2 szkl kaszy mannej 1/2 szkl kaszy jeczmiennej 1/2 szkl kaszy gryczanej 1/2 szkl ryzu 0.5 kg miesa mielonego 1 lyzka vegety 2 jaja pieprz 2 kostki rosolowe Kapuste poszatkowac bardzo cienko i sparzyc.Odcisnac,dodac wszystkie kasze(sypkie,nie gotowane) i dobrze wymieszac z przyprawami. Zrobic male sznycle i lekko zrumienic na tluszczu z kazdej strony. Wlozyc wszystko do formy,zalac 1l wody wymieszanym z kostkami rosolowymi i dusic w piekarniku ok 1 godziny. Podawac z sosem pieczarkowym i salata. NAPRAWDE PYSZNE!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 Mamy też na "smacznym" coś podobnego: http://www.smaczny.pl/przepis,golabki_inaczej,zdj,4 Z pewnością oba przepisy są równie pyszne :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 Witam i mam pytanie, czy gołąbki te trzeba koniecznie dusić w piekarniku? Robiłam gołąbki z przepisu " Gołąbki inaczej" bardzo smaczne i były duszone nie w piekarniku. Teraz mam zamiar zrobić z tego przepisu. Jak zrobię to powiadomię. Pozdrawiam. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cathrine Opublikowano 3 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 tak trzeba je zapiekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 Dziękuję za szybką odpowiedż. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batirek Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 Witam,właśnie wpakowałam te gołąbki do piekarnika,boję się,że w tym bulionie to one się rozpłyną,na wszelki wypadek opuściłam kuchnię,bądź co bądź to dzisiejszy obiad ma być.Trzymajcie kciuki .Pozdrawiam gorąco :lol: :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 Ja trzymam :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batirek Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 Dzięki Marcin twoje kciuki spisały się świetnie,gołąbki również i wcale sie nie rozpadły.Smakują wspaniale,wprawdzie nie tak jak gołąbki "tradycyjne",ale naprawdę są ok.Dodatkowo zrobiłam jeszcze sosik pomidorkowy do polania,gdyż ten,którym były zalane wchłonął się .Polecam,dzięki za przepis i KCIUKI.Pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota zza plota Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 Takich to ja jeszcze nie jadlam, ale sa tak kuszaco proste ze na pewno sprubuje :lol: . A zwykle golabki o tej porze roku polecam z kapusta wloska - jest mniej twarda i smakuje delikatniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cathrine Opublikowano 16 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 bardzo sie ciesze ze golagki wam smakuja. Ja tez czest je robie,polewam je natomiast sosem pieczarkowym i podaje z salatka obiadowa,ktora wczesniej zamiescilam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 W przyszłym tygodniu zabieram się za zrobienie tych gołąbków, poleję napewno je sosem pieczarkowym. Mam pytanie czy sos do nich ma być z paczki, czy zrobiony osobiście. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cathrine Opublikowano 16 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 To juz zalezy od pani, ja wole sos zrobiony ze swierzych pieczarek. Podprawaim go 1-2 lyzkami sosu z torebki wymieszanego ze smietana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 Dziękuję bardzo za poradę, tak zrobię i powiadomię. Pozdrawiam. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Właśnie dzisiaj miałam je zrobione na obiad, są smaczne. Podałam je z sosem pieczarkowym i z pieczarkami. Bardzo dziekuję za przepis i porady o które się zwracałam do Ciebie cathrine wcześniej. Pozdrawiam. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.