ilka76 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 ok. 70 dag piersi z indyka 6 plasterków szynki 6 plasterków żółtego sera szczypiorek sól, pieprz Panierka: jajko bułka tarta Mięso kroimy na kotlety (mi wyszło ich sześć). Rozbijamy tłuczkiem. Na rozbitym mięsie układamy plasterek szynki, żółtego sera i posiekany szczypiorek. Plastry mięsa składamy na pół i spinamy wykałaczką. Następnie posypujemy solą i pierzem. Kotlety panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron. Cytuj
Bernimek Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Pięknie te kotleciki wyglądają ... !!! Skuszę sie na jutrzejszy obiadzik ... Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 znam te kotleciki, często funkconują pod nazwą cordon blue. Proponuje dać do środka troszkę mniej szynki niż jest na rysunku, bo ona ma bardziej wyrażny smak niż mięso drobiowe i często go zagłusza. Są one bardzo smaczne i polecam je wszystkim:) Cytuj
monilek26 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Ale apetycznie wygląda, a że uwielbiam wszystko co zawiera ser żółty to na pewno się skuszę i na nie :-D Pozdrawiam Cytuj
gosiek50 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Kotleciki pyszota ,bardzo mojej rodzince smakowały,dzięki za przepis. :-D :-D :-D Pozdrawiam serdecznie Cytuj
monilek26 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Dzisiaj zrobiłam te kotleciki na obiad. Dodatkowo obtoczyłam je w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Rewelacja. Ta szynka w środku daje bardzo dobry smak całości. Pozdrawiam Cytuj
ilka76 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Bardzo się cieszę, że kotlety Wam smakowały :-D Cytuj
ina12 Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Zrobiłam kotlety zgodnie z przepisem, dziekuję bardzo za te pyszne kotlety które smakowały mnie i i mojej rodzince. Serdecznie pozdrawiam. ina12 Cytuj
ilka76 Opublikowano 19 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Ino ogromnie się cieszę, że smakowały:) Cytuj
renigliwice Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Pyszne kotleciki! Polecam, bo na pewno warto się na nie skusić. Pozdrawiam i dziękuję za podanie tego przepisu. Renata :( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi