Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ok. 70 dag piersi z indyka 6 plasterków szynki 6 plasterków żółtego sera szczypiorek sól, pieprz Panierka: jajko bułka tarta Mięso kroimy na kotlety (mi wyszło ich sześć). Rozbijamy tłuczkiem. Na rozbitym mięsie układamy plasterek szynki, żółtego sera i posiekany szczypiorek. Plastry mięsa składamy na pół i spinamy wykałaczką. Następnie posypujemy solą i pierzem. Kotlety panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron.

post-2711-1150111624_thumb.jpg

Opublikowano

znam te kotleciki, często funkconują pod nazwą cordon blue. Proponuje dać do środka troszkę mniej szynki niż jest na rysunku, bo ona ma bardziej wyrażny smak niż mięso drobiowe i często go zagłusza. Są one bardzo smaczne i polecam je wszystkim:)

Opublikowano

Dzisiaj zrobiłam te kotleciki na obiad. Dodatkowo obtoczyłam je w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Rewelacja. Ta szynka w środku daje bardzo dobry smak całości. Pozdrawiam

  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Pyszne kotleciki! Polecam, bo na pewno warto się na nie skusić. Pozdrawiam i dziękuję za podanie tego przepisu. Renata :(

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.