Skocz do zawartości

Karkówka Pieczona Suszonymi Grzybkami Lub Pieczarkami


Rekomendowane odpowiedzi

Pieczona karkówka

1,20 kg karkówki

pół kg pieczarek- ostatnio zrobiłam z grzybkami suszonymi -rewelacja - pychota

3 cebule

Zalewa

2,5 łyzki magii

5 łyżek cukru

5 łyżek octu, może być winny lub jabłkowy

4 łyżki koncentratu pomidorowego

7-8 łyżek wody

Mięso pokroić w plastry o grubości 1cm i posypać czerwonym Delikatem Knorr. Odstawić na 3-4 godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki panierować w mące i obsmażyć z obu stron. Układać w żaroodpornym naczyniu. Pieczarki pokroić w talarki, a cebulę w krążki, po czym wyłożyć na mięso. Przygotować zalewę ze składników i polać równomiernie mięso. Piec w piekarniku przez 1 godz. i 15 minut.

post-8-1163921652_thumb.jpg

post-8-1163921666_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 3 miesiące później...
  • Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Dodane obrazy

polecam właśnie z suszonymi grzybkami - jest bardzo smaczna i aromatyczna- warto by było spróbować jeszcze dodać odrobinę czerwonego wina - dla podniesienia aromatu - co wy na to ???

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam Nie miałam karkówki a chciałam ten przepis szybko wypróbować więc zrobiłam żeberka wyszły bardzo dobre wszystko wg twojego przepisu tylko dałam troszke więcej wody ( i tak wyparowała a żeberka są wyższe )i dodałam 2 łyżki czerwonego wina Dziękuje za dobry przepis !

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Żeberka razem w winie - super sama spróbuje koniecznie - bo chodziło mi pogłowie. aby zrobić to właśnie z winem - chociaż myślałam czy wypić czy dolać do potrawy hehehehheheh dobre co?

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Karkówkę dzisiaj zrobiłam na obiad z suszonymi grzybkami i ziemniaki gotowane i resztę dodatków zgodnie z przepisem. Potrawa jest bardzo smaczna będzie robiona cześciej nie tylko na obiad, ale również na uroczystości i podawana z pieczywem. Bardzo dziękuję za przepis który dla mnie jest kolejną nowością i mile moi goście będę napewno zachwycać się tą potrawą. Pozdrawiam.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 3 tygodnie później...

Właśnie zrobiłam karkówkę wg przepisu ale z suszonymi grzybkami. Wygląd mojej karkówki troche sie rózni od załączonego. Mój sosik jest gęsty i jest go dużo a trzymałam sie przepisu. W sumie to nie wazne bo liczy się smak. U mnie przeszło pozytywnie zobaczymy co mąż powie i cała reszta..... serwuje do tego ryż i mizerie.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.