Skocz do zawartości

Kurczak Na Słodko Kwaśno


Rekomendowane odpowiedzi

Gorąco polecam :mrgreen: rewelka :oops:

SKŁADNIKI

* dwie podwójne piersi z kurczaka

* wegeta

* olej

* jajko

* bułka tarta

Każda pierś podzielic na trzy części, rozbić tłuczkiem, posypać wegetą.

Panierować w jajku i bułce, piec na oleju jak tradycyjne kotlety.

ZALEWA

* dwie szklanki wody

* 3 ziarenka ziela angielskiego

* 2 listki laurowe

* 1/3 szklanki octu

* 4 łyczeczki cukru

* troche soli

Składniki zalewy zagotować.

PRZECIER

* 3 cebule

* 1 marchew

* mały przecier pomidorowy "Pudliszki"

Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.

Dodać marchew startą na drobnej tarce jarzynowej.

Chwile przesmarzyć i dodać przecier.

PODSUMOWANIE

Gorącą zalewę połączyć z przecierem. NIE gotować.

Kotlety ułożyć w naczyniu, zalać zalewą.

Ułożyć następną warstwę kotletów, zalać zalewą.

Gdy ostygnie wstawić do lodówki na całą noc.

SMACZNEGO :shock:

  • Like 1
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Popularne odpowiedzi

Gorąco polecam :mrgreen: rewelka :oops: SKŁADNIKI * dwie podwójne piersi z kurczaka * wegeta * olej * jajko * bułka tarta Każda pierś podzielic na trzy części, rozbić tłuczkiem

Dodane obrazy

  • 1 miesiąc później...
  • 1 miesiąc później...
  • 2 miesiące później...

Właśnie mam gości w niedzielę, po tylu pozytywnych i zachęcających komentarzach już wiem, co podać na stół. Dziękuję Jolciu za ten ciekawy przepis. Już go drukuję. Pozdrawiam Cię cieplutko. Renata :razz:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Renatko ponieważ ja robiłam już tego kurczaka kilka razy to dam Ci małą radę-najlepszy jest na drugi dzień.Jak zrobiłam go na Święta to oczywiście jak większość jedzenia zostało na póżniej i po prostu był rewelacyjny.Zachęcam jeszcze raz do zrobienia.Jolu oczywiście przepis poszedł dalej.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak właśnie myślałam, by go zrobić w sobotę. Potrzebny jest czas, by potrawa nabrała odpowiedniego smaku. Dzięki za radę, Gabi. Pozdrawiam. Renata ;-)

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.