Skocz do zawartości
apsik

Żołądki Drobiowe Z Pieczarkami

Rekomendowane odpowiedzi

SKŁADNIKI 50 dag żołądków drobiowych 50 dag pieczarek 2 duże cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowego olej , przyprawy Żołądki ugotować , ostudzić i pokroić w plasterki .Pieczarki icebulę pokroić także w plasterki i poddusić na oleju , podlać wodą . Dodać żołądki i koncentrat , chwilę razem dusić. Przyprawić do smaku SMACZNEGO

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ten gulasz z żołądków jest pyszny. Moja rodzinka go uwielbia. My jemy go z ziemniakami.Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Znalazłam coś dla siebie , bardzo lubie podroby i jutro zrobie na obiadek ,dzięki za przepis jutro dam znać czy smakowało. ;) Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

GOSIEK50 jeżeli lubisz dania z podrobów to zaproponuję ci to. Ilości składników są dowolne . Należy usmażyć wątróbkę drobiową obtoczoną w mące. Ugotować marchewkę , pokroić i wymieszać z groszkiem ,konserwowym można dać do tego pieczarki ugotowane i pokrojone w plasterki . To wszystko należy wymieszać zwątróbką i albo włożyć do żaroodpornego naczynia i zapiec albo po prostu podgrzać w garnku. Ja podaję to z ziemniakami .

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Apsik jak obiecałam , tak zrobiłam -te żołądki są rewelacyjne bardzo nam smakowały :roll: i bardzo dziękuje za następny przepis zrobie go w najbliższym czasie . :oops: :oops: Pozdrawiam serdecznie

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość ilona1-2

:roll: Danie bardzo dobre,zawsze miałam problem czy żołądki najpierw ugotować ,czy obsmażyć i dusić i dusić.Sos wychodził mi mdły,a dzięki przecierowi jest rewelka i te pieczarki ok.Dodałam od siebie łyżeczke miodu i troszkę przyprawy pikantnej do kurczaka.Mąż bardzo lubi żołądki i teraz cmoka nad garnkiem a mają być na jutro na obiad.Ide pilnować gara. :oops:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja często robię żołądki , ale ich nie kroję tylko obsmarzam na oleju podlewam wodą dodaję cebulę przyprawy sól, pieprz i jarzynkę - duszę na mięęęciutko!! woda wyparuje i zostanie trochę intensywnego sosiku , który doprawiam w/g upodobań mąką ,lub koncentratem i śmietaną podaję z ziemniakami , lub kaszą i surówką- b. dobre :lol:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Musze wypróbować ten gulasz z żoładków. Moją ulubioną potrawą z żoładków jest pasztet. Przepis jest na forum. Bardzo dobry i tani. Był u mnie na światecznym stole. Wypróbujcie i oceńcie. A dla ułatwienia podam tutaj ten przepis. 1 kg żołądków drobiowych, 1 kg wątróbek drobiowych, 1,5 kg chudego surowego boczku,sporo suszonych grzybów, 2 - 3marchwie, seler, 2 cebule. W/w składniki włożyć do garnka,dodać po kilka ziaren ziela angielskiego, pieprzu, 2 liscie laurowe. Gotować do miekkości w niewielkiej ilości wody. Wystudzone miesa i warzywa mielimy 1 x w maszynce. 2 bułki moczymy w sosie po gotowaniu mięs i też mielimy. Następnie dodajemy 5 całych jajek, startą gałke muszkatułową, solimy, pieprzymy do smaku. Jak masa jest sucha dodajemy troche sosu z gotowania. Dokładnie wszystko wyrabiamy. Keksówkę obficie smarujemy smalcem, posypujemy tarta bułką i napałniamy masą pasztetową. Pieczemy ok. 60 - 70 min. w tem. 170 o c. Te proporcje wystarczaja na dwie keksówki. Jedna porcje piekę, a drugą zamrażam i pieke na inna okazję.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Bardzo się cieszę ,że obiadek smakował,ja osobiście często korzystam z pani przepisów ,pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.