Skocz do zawartości

Swojski Jogurt


Rekomendowane odpowiedzi

Moja córcia wymyśliłą dodanie konfitury z jagód... był pycha (bez miksowania). A z musli też super smakuje, z chrupkami do mleka (Mlekołaki miód i zwykłe corn flakes) Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 107
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Ja też mam mleko prosto od krówki, właściwie od sąsiadki, ale jednak krowie. Na takim jeszcze nie robiłam, spróbuje dzisiaj zobaczymy jak szybko się zrobi jogurt bo to kupne musiało trochę postać.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja zauważyłam,że czym mleko bardziej tłuste to jogurt jest lepszy i szybciej gotowy.Pamiętam jak zrobiłam go pierwszy raz, to kilka dni był jakiś taki rzadki i teraz wiem,że mleko miałam za chude. Teraz kupuję mleko 3.5%,wieczorem gotuję i rano jest gotowy.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zaciekawiliście mnie tym jogurtem.Do tej pory kupowałem gotowy,ale od czego jest "smaczny",prawda? Jadę po mleko,termos przygotowany,tylko jedno pytanko-mleko trzeba przegotowac,czy wystarczy podgrzać :smile:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mleko trzeba przegotować i gdy dobrze ostygnie dodać jogurt naturalny,zamieszać,przykryć i rano już masz jogurt,do którego możesz dodać to,co lubisz,mnie najbardziej smakuje ze zmiksowanymi śliwkami suszonymi.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Doruniu jogurt jest super robiłam go z owocami mrożonymi i z dżemem borówkowym wyszedł wspaniale, natomiast dzisiaj miałam ochote zrobić moje ulubione proziaki ale nie miałam kwaśnego mleka ani kefiru ale za to miałam twój jogurt w lodówce więc go wykorzystałam do zrobienia proziaczków i wyszły wspaniale dzięki za super przepis. :razz:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 3 tygodnie później...

Witaj Doruniu!!! Bardzo dziękuję za przepis. Ponieważ jestem alergikiem zrobiłam jogurt z mleka koziego, jest ono bardzo tłuste. Jogurt wyszedł wspaniały-zarówno z dodatkami, jak i bez. Jest pyszny-a przy tym samo zdrowie!!! Może ktoś poda mi przepis na kefir - chyba Halina pisała że można zrobić go samemu. Halinko! jeśli możesz proszę o przepis.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Spróbowałabym zrobić ten jogurt, ale najpierw chciałabym zapytać, gdzie mam go postawić przelany do dzbanka żeby był taki gęsty jak dobry jogurt ze sklepu?? I czy mleko mam zagotować tak, żeby zaczęło kipieć? (trochę mało mądra jestem ;P)

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Z tego co pamiętam to ja mleko zagotowałam później wystudziłam a jak było letnie dodałam jogurt naturalny wymieszałam dokładnie i wlałam do słoików i zakręciłam postawiłam w kuchni nie dawałam do lodówki dopiero na drugi dzień. Im mleko tłuściejsze tym jogurt gęstszy. Nie porównujmy go z jogurtem ze sklepu bo tam dodają tyle różnych dodatków nie za bardzo zdrowych a tu mamy samo zdrowie ja np: wole rzadszy ale zdrowszy.Polecam.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.