Skocz do zawartości

Swojski Jogurt


Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 107
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

no i nadal jest taki jakiś nie bardzo-dość rzadki,na górze warstwa maślanki ale jeszcze poczekam.A to już trzecia doba.....

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj Ino!

Bardzo się cieszę,że jogurt się udał i smakował.

Pozdrawiam

Dołączona grafika

Witaj basga!

Ten jogurt jak napisałam w przepisie nie będzie mocno gęsty lecz rzadkawy, więc myślę,że Twój już powinien być gotowy do degustacji.Proszę napisz,czy smakował,czy może nie smakował dla Ciebie i rodzinki.

Pozdrawiam

Dołączona grafika

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Skoro piszesz,że nie jest gęsty /choć wolałabym,żeby był /,no to dziś jest 4 doba -czas go zjeść bo nie ma co czekać.Nie wiem czemu ale konsystencje ma taką jakby zwarzoną-czy taki ma być?wczoraj zastanawiałam się,czy nie dodać odrobinki rozpuszczonej żelatyny by poprawić konsystencję.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Po zrobieniu jogurtu trzeba go jeszcze oziębić w lodówce i potem zmiksować. Może wtedy będzie mieć bardziej jednolitą konsystencję. Następnie można jeszcze wmiksować, np. banany, dżem lub co kto lubi. Papatki :)

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 3 tygodnie później...

Witajcie! jogurt zrobiony - jest bardzo smaczny i zsiadły tak jak trzeba a w dodatku bez konserwantów. Dziękuję za przepis bardzo często będę go robić ponieważ dużo piję jogurtów które doskonale wpływają na układ trawienny. A tak gwoli ścisłości zrobiłam go ze swojskiego mleka które udało mi się kupić na targu jest przepyszny.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj Krysiu Bardzo się cieszę,że smakuje Tobie jogurt według mojego przepisu.Ja również często go robię i pije go cała moja rodzinka.Myślę,że ze swojskiego mleka nawet jest lepszy,ja czasem też robię z takiego. Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mój jogurt po schłodzeniu w lodówce nabral lepszej konsystencji. Zmiksowałam go z suszonymi śliwkami i cukrem waniliowym i był smaczniutki.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja też się skusiłam i wczoraj wieczorem przygotowałam "miksturę". Na razie nic, ale czekam cierpliwie. Z swojskiego mleka na pewno jest lepszy, muszę się rozejrzeć za takim mlekiem bo to kupne mi naprawdę nie smakuje.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Robię go dzisiaj, napiszę czy smakował. A konystencja jogurtu napewno zależy od zawartości w nim tłuszczu. Trzeba kupic 3,5 %, bo swojskie ma nawet 5% jak krówka dobrze jada :razz: Pozdrawiam Marzanna

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.