Gość dario0000 Napisano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Każdy z nas chciałby upiec jakieś smakołyki w iście zawodowej klasie a do tego niestety potrzebne są prawdziwe ciastkarskie receptury, do których niestety zwykły domowy wypiekacz ciasta nie ma dostępu. Każdy chciałby upiec pyszne bułeczki, serniczki,torty itp. takie jak pieczone są w zawodowych cukierniach niekiedy smakuje nam krem innym razem pyszne ciasto a jeszcze cudowny lukier albo cały wypiek. WIĘC MAM PROPOZYCJĘ UMIESZCZAJMY TYPOWO ZAWODOWE RECEPTURY CIASTKARSKIE, MOŻE KTOŚ Z NASZYCH ZNAJOMYCH LUB MY SAMI MAMY DO NICH DOSTĘP nie przerażajmy się, jeśli podana receptura określa dużą ilość składników, bo zawsze możemy ją podzielić i zmodyfikować do celów domowych. MAM NADZIEJĘ, ŻE STRONA Z TYMI RECEPTURAMI BĘDZIE CIESZYŁA SIĘ DUŻYM POWODZENIEM. POZDRAWIAM :P Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaska 0 Napisano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 wiesz co już 10 lat jestem cukiernikiem i nie polecam przepisów z cukierni domowe wypieki są najlepsze mają to coś , a w cukierniach używa się dużo chemi i polepszaczy ,pozdrawiam kaska Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baśka96 3 Napisano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 W pełni się zgadzam z Kasią, nie ma to jak domowe ciasto.!!! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
basga 28 Napisano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 to fakt,kilka lat pracowałam w cukierni jednej znanej krakowskiej firmy i wiem np.że do sernika dawali starte ziemniaki aby był bardziej puszysty a pączki były najgorsze właśnie w tłusty czwartek,bo po prostu nie nadążały rosnąć. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pola Połetek 3 Napisano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Dołaczę się do chóru! Nie ma jak domowe ciasto. Moje dzieci nie zjedzą ciasta z cukierni, choćby najpiekniej wyglądało! Po prostu nie ten tłuszcz, nie te jajka (jakieś sproszkowane dają). Nasze domowe może skromniej wyglądające, są jednak o wiele zdrowsze i smaczniejsze. Tak że, dario0000, twoje przewidywania co do popularności tych wypieków chyba się nie sprawdzą. Pozdrawiam Pola Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jola_A. 4 Napisano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 A czy nasze domowe smakołyki nie są iscie zawodowej klasy?? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin 31 Napisano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Zdecydowanie tak :razz: Co prawda można z pewnością zakupić równie dobre smakołyki - jednak wtedy ich cena z pewnością przekroczy próg opłacalności ;) Mam na myśli fakt, że dobre (czyli porządnie zrobione z dobrej jakości składników) potrawy muszą niestety kosztować. Tak czy inaczej serca włożonego w ich własnoręczne przyrządzenie dla rodziny czy znajomych już nie da się kupić za żadne pieniądze. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marra 0 Napisano 11 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Bardzo często są jak ja to nazywam "bezpłciowe" ani smaku, ani zapachu cieżar jest tylko zauważalny jeśli cena jest za kg. No i nigdy nie wiadomo czy świeże. A w domu jest to wszystko!!! Pachnie, smakuje i wiadomo że swieże!! Pozdrawiam zwolenników domowego ciasta! Marzanna Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renigliwice 8 Napisano 11 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Całkowicie podzielam Twoje zdanie, Marra! Nie ma to jak domowe ciasto a jaki zapach...... Przynajmniej też wiadomo, co się do niego dodaje. :( :) :grin: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viola32 2 Napisano 8 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Ja tez jestem tego zdania ,ze co wlasne to wlasne i jaka przy tym satysfakcja ,ze sie udalo..I tak milo sie robi jak domownicy palaszuja az im sie uszy trzesa Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.