Skocz do zawartości

Receptury Z Cukierni


Rekomendowane odpowiedzi

Gość dario0000

Każdy z nas chciałby upiec jakieś smakołyki w iście zawodowej klasie a do tego niestety potrzebne są prawdziwe ciastkarskie receptury, do których niestety zwykły domowy wypiekacz ciasta nie ma dostępu. Każdy chciałby upiec pyszne bułeczki, serniczki,torty itp. takie jak pieczone są w zawodowych cukierniach niekiedy smakuje nam krem innym razem pyszne ciasto a jeszcze cudowny lukier albo cały wypiek. WIĘC MAM PROPOZYCJĘ UMIESZCZAJMY TYPOWO ZAWODOWE RECEPTURY CIASTKARSKIE, MOŻE KTOŚ Z NASZYCH ZNAJOMYCH LUB MY SAMI MAMY DO NICH DOSTĘP nie przerażajmy się, jeśli podana receptura określa dużą ilość składników, bo zawsze możemy ją podzielić i zmodyfikować do celów domowych. MAM NADZIEJĘ, ŻE STRONA Z TYMI RECEPTURAMI BĘDZIE CIESZYŁA SIĘ DUŻYM POWODZENIEM.

POZDRAWIAM :P

post-4166-1165132351_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 3 tygodnie później...

wiesz co już 10 lat jestem cukiernikiem i nie polecam przepisów z cukierni domowe wypieki są najlepsze mają to coś , a w cukierniach używa się dużo chemi i polepszaczy ,pozdrawiam kaska

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

to fakt,kilka lat pracowałam w cukierni jednej znanej krakowskiej firmy i wiem np.że do sernika dawali starte ziemniaki aby był bardziej puszysty a pączki były najgorsze właśnie w tłusty czwartek,bo po prostu nie nadążały rosnąć.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...

Dołaczę się do chóru! Nie ma jak domowe ciasto. Moje dzieci nie zjedzą ciasta z cukierni, choćby najpiekniej wyglądało! Po prostu nie ten tłuszcz, nie te jajka (jakieś sproszkowane dają). Nasze domowe może skromniej wyglądające, są jednak o wiele zdrowsze i smaczniejsze. Tak że, dario0000, twoje przewidywania co do popularności tych wypieków chyba się nie sprawdzą. Pozdrawiam Pola

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 1 miesiąc później...

Zdecydowanie tak :razz: Co prawda można z pewnością zakupić równie dobre smakołyki - jednak wtedy ich cena z pewnością przekroczy próg opłacalności ;) Mam na myśli fakt, że dobre (czyli porządnie zrobione z dobrej jakości składników) potrawy muszą niestety kosztować. Tak czy inaczej serca włożonego w ich własnoręczne przyrządzenie dla rodziny czy znajomych już nie da się kupić za żadne pieniądze.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Bardzo często są jak ja to nazywam "bezpłciowe" ani smaku, ani zapachu cieżar jest tylko zauważalny jeśli cena jest za kg. No i nigdy nie wiadomo czy świeże. A w domu jest to wszystko!!! Pachnie, smakuje i wiadomo że swieże!! Pozdrawiam zwolenników domowego ciasta! Marzanna

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 8 miesięcy później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.