Skocz do zawartości

Pasteryzowane Leczo


Rekomendowane odpowiedzi

PASTERYZOWANE LECZO :( 2 KG PAPRYKI MOŻE BYĆ POMIESZANA CZERWONA ŻÓŁTA I ZIELONA :) 1 KG CEBULI :( 1,5 KG POMIDORÓW :) sół, pieprz, czosnek, olej i papryka mielona SPOSÓB WYKONANIA: Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić.Pomidory oraz obraną cebulę również pokroić. Na patelni rozgrzać olej i porcjami krótko podsmażać paprykę i cebulę uważając by nie były zbyt miękkie.Następnie przełożyć do garnka.Dodać pomidory i wszystko razem dusić ok 5 minut, doprowadzając dio smaku solą, pieprzem czosnkiem i mieloną papryką.Gorące leczo przełożyć do słoików i do każdego wlać łyżkę oliwy.Słoiki dokładnie zakręcić i pasteryzować ok 20 minut. POLECAM PRZEPIS SPRAWDZONY SMACZNE PÓŹNIEJ TYLKO MIĘSKO DODAĆ I MAMY OBIADEK :grin:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj Justynko! Co roku robię takie leczo do słoików, zimą mam prawie gotowe danie. Ostatnio pomidory były bardzo tanie, więc zrobiłam tego wyjątkowo dużo. Polecam.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 1 miesiąc później...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące później...
  • 1 rok później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące później...
  • 1 miesiąc później...
  • 4 miesiące później...
  • 1 miesiąc później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.