Skocz do zawartości

Pasteryzowane Leczo


Justyna.K

Rekomendowane odpowiedzi

PASTERYZOWANE LECZO :( 2 KG PAPRYKI MOŻE BYĆ POMIESZANA CZERWONA ŻÓŁTA I ZIELONA :) 1 KG CEBULI :( 1,5 KG POMIDORÓW :) sół, pieprz, czosnek, olej i papryka mielona SPOSÓB WYKONANIA: Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić.Pomidory oraz obraną cebulę również pokroić. Na patelni rozgrzać olej i porcjami krótko podsmażać paprykę i cebulę uważając by nie były zbyt miękkie.Następnie przełożyć do garnka.Dodać pomidory i wszystko razem dusić ok 5 minut, doprowadzając dio smaku solą, pieprzem czosnkiem i mieloną papryką.Gorące leczo przełożyć do słoików i do każdego wlać łyżkę oliwy.Słoiki dokładnie zakręcić i pasteryzować ok 20 minut. POLECAM PRZEPIS SPRAWDZONY SMACZNE PÓŹNIEJ TYLKO MIĘSKO DODAĆ I MAMY OBIADEK :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc później...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące później...
  • 1 rok później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące później...
  • 1 miesiąc później...
  • 4 miesiące później...
  • 1 miesiąc później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.