zuziorek Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Elmo i skusiłam się na Twoją wersję rurek. Muszę przyznać szczerze, że moja to wielka porażka. Farsz pierwsza klasa nie wspomne o sosie na bazie mleka.....mniam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 witaj elmo23,twoj przepis na cannelloni wyglada smakowicie! przed chwila go wydrukowalam i biegne go wyprobowac!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karola91 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 a czy puszke pomidorow mozna czyms zastapic, np "surowymi" pomidorami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 a czy puszke pomidorow mozna czyms zastapic, np "surowymi" pomidorami? Myślę że tak, ja zawsze robiłam ze świeżych jeśli tylko były :P A danie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniar Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Witam.Już drugi raz robiłam to cannelloni.Bardzo nam smakowało.Za pierwszym razem robiłam dokładnie wg przepisu,trzymałam nawet dłużej w piekarniku ale i tak te rurki,które wystawały ciut ponad sos były twardawe.Wczoraj postanowiłam najpierw obgotować w osolonej wodzie przez 5 minut makaron.Trochę to było kłopotliwe,niektóre rurki lekko się ponadrywały,farsz też już trudniej się wkładało ale w smaku(jak ,dla mnie) było jeszcze lepsze(przedtem brakowało mi smaku makaronu gotowanego w osolonej wodzie).Oczywiście, w piekarniku trzymałam krócej.Wszystko mięciutkie. :grin: Dzisiaj pochłonęliśmy pozostałą od wczoraj część.Jeszcze lepsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuniaczek Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Tak zachwalacie tę potrawę, że i ja sie skuszę. Właśnie wydrukowałam i jutro robię, trzymajcie kciuki, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redcherry Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zrobiłam z Twojego przepisu to danie i musze przyznać, że jest przepyszne. Bardzo nam smakowało. Dziękuję za pyszny przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iduna Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 :)witaM! zwracam sie z dziwnym (moze) pytaniem :) dzis bede pierwszy raz robic canelloni, mam juz dwa nadzienia, miesne i szpinakowo-serowe, z tym nie mialam problemu bo umiem kuchcić :grin: bede miala 8gosci, ja bede 9ta ;) i moje pytanie moze dziwne: ale czy wystarczy 48 rurek (2opakowania)nadzianych farszami? przy prostym dzieleniu wychodzi po 5,333 rurki na osbobe. Ile sztuk takich rurek jestescie w stanie zjesc? a ile wasz mezczyzna? nie chcialabym dac plamy, ze mi braknie albo cos ;) Zaden z waszych przepisow nie mowi na ile osob jest to opakowanie canelloni ktore uzywacie :grin: pozdrawiam serdecznie, Iduna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Na pewno nie zabraknie,mnie wystarcza 2-3 szt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magdalenka_23 Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 dziś PONOWNIE u mnie na obiad cannelloni :-) , jest przepyszne, sos na bazie mleka rewelacja. danie jest naprawdę REWELACYJNE ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiolal Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Witaj Elmo, ja wcześniej robiłam cannelloni wg innego przepisu ale bardzo podobnie, jednak zawsze te rurki sie rozwalają przy wyjmowaniu. Czy ty robisz w piekarniku gazowym czy w elektrycznym, myślę że to też ma znaczenie :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo_23 Opublikowano 10 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Wiolu piekę w elektrycznym, ale chyba nie ma to większego znaczenia. W gazowym trzeba odpowiednio ustawić temp. Z doświadczenia wiem, że każdy gazowy piekarnik piecze inaczej i tylko jego właścicielka wie jak go okiełznać :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Malinka25 Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Elmo muszę przyznać że dzięki Twojemu przepisowi trafiłam na to forum :P Dzisiaj zrobię cannelloni na romantyczną kolację :P Mam tylko jedno pytanie...nie dodajesz do tego czosnku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo_23 Opublikowano 11 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Malinko oczywiście można dodać czosnek dla podkreślenia smaku mięsa. Życzę udanej kolacji :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.