megii80 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Ja zawsze mam z tym problem , spód mam przeważnie cienki a górę " puchatą", czy biszkopt przekrawać lepiej ciepły czy zimny i czym nożem czy nitką a może jeszcze macie inne sprawdzone sposoby. dziękuję za każdą wskazówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 http://www.smaczny.pl/forum/Zachecam-Do-Kupna-t3300.html sprawdzone polecam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Ja przekrawam biszkopt zwykłą nitką . Przeważnie jak jest zimny ale u mnie z tym jest różnie.... :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Ja zawsze przekrawam zimny biszkopt. Najlepiej jest jeszcze upiec biszkopt dzień wcześniej, a dopiero na drugi dzień go przekrawać, wtedy tak się nie kruszy. Biszkopt przekrawam najczęściej długim ostrym nożem i wykonuję delikatne "długie ruchy". Powodzenia :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulamisiula Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Ja przekrajam biszkopt dopiero jak jest zimny a najlepiej na drugi dzień.Na początku ostrym nożem nacinam ścianki dookoła ciasta.W ten sposób zaznaczam któredy będzie szedł noż a potem dokończam całą sprawe nozem.Szybkie, proste i nigdy nie krzywe haha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIKI Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 WITAM no ja tez zabieram się za przekrojenie biszkoptu na drugi dzień po upieczeniu. Na początku ostrym nożem nacinam ścianki dookoła ciasta.W ten sposób zaznaczam miejsce jakie szerokie mają być placki, a potem zwykła nitka i przeciągam ją między plackami. Wychodzi super i zawsze równiutko. Wsklepi widziałam taką metalową "żyłkę", i ona działa na zasadzie nitki. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIKI Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 gdyby jeszcze ktos szukała przyżądu do krojenia biszkoptu to polecam to urzadzenie http://www.allegro.pl/item332393364_noz_st..._biszkoptu.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 A mnie tym metalowym przyrządem z drucikiem za czorta nie wychodzi i też nacinam boki a potem długimi ruchami ciacham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chef Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Ja nacinam brzeg biszkopta i potem zaciskam wokół nacięcia mocną nitkę. Sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.