Skocz do zawartości

Ciasto, Które Z Powodzeniem Może Zastąpić Biszkopt


Rekomendowane odpowiedzi

Kochana Ineczko, nie wiem, co Ci doradzić w tej kwestii, gdyż zawsze piekłam ten "biszkopt" na dużej blaszce. Ale do odważnych świat należy, a Ty jesteś super kucharką, więc Ci się na pewno uda i będzie po Twojej myśli ! Pozdrawiam. :razz:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • Odpowiedzi 28
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Popularne odpowiedzi

Klosewik nie ma problemu, zorientuję się ile będzie ciasta i wtedy zadecyduję, albo duża tortownica, ewentualnie duża i mała albo użyję dużej blachy zobaczymy o wszystkim powiadomię. Pozdrawiam.

Dodane obrazy

Klosewik nie ma problemu, zorientuję się ile będzie ciasta i wtedy zadecyduję, albo duża tortownica, ewentualnie duża i mała albo użyję dużej blachy zobaczymy o wszystkim powiadomię. Pozdrawiam.

  • Like 1
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

3 W 1

http://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=3065&hl= 1/2 kremu, bo byłoby za dużo

http://www.smaczny.pl/przepis,biszkopt_z_n...zonymi_sliwkami W 1

Ciacho w smaku przypomina Magdalenki ( takie babeczki, które kiedyś były w sklepach )

Pychotka Polecam

post-3146-1179000503_thumb.jpg

post-3146-1179000531_thumb.jpg

post-3146-1179000551_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Właśnie wyjęłam ciasto z pieca. Wyszło delikatne, w sam raz słodkie, puszyste i ładnie pachnie. Nigdy nie piekłam biszkopta, więc nie mam porównania, ale to ciasto jest genialne. Dziękuję niebiosom, że trafiłam na to forum, od tamtej pory nasz jadłospis się zmienił na lepsze, a ja miesiąc po ślubie umiem piec pyszne ciasta :] Dziękuję Wam wszystkim.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 1 miesiąc później...

Dziś upiekłam oszukańca z jagodami-w dwóch keksówkach.Łatwe a dobre ciacho z możliwością kombinacji. I oczywiście aby było szybciej,to najpierw ubiłam pianę,dodałam cukier,potem po 1 żółtku,wodę z olejem a na końcu wsypałam mąkę z proszkiem-wszystko w mikserze i wyszło a tylko jedna miska brudna :evil:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Magdalenek jakoś nie pamiętam ale ja rzadko kupuję ciastka,a to ciacho rzeczywiście jest uniwersalne,można sobie kombinować .

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Basiu to były takie małe babeczki w papierowych foremkach, ale może u Ciebie ich nie było w Łodzi były przez jakiś czas, ale już dawno ich nie widziałam. Też raczej nie kupuje gotowych ciastek, ale te wyjątkowo smakowały moim synom jak byli mali. :evil:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 3 lata później...
  • 1 rok później...
Oszukaniec jest rewelacyjny! Zrobiłam z niego tort na pierwsze urodziny synka i zniknął w mgnieniu oka :smile: Z tym, że zamiast cukru waniliowego dodałam łyżkę kakao, żeby ciasto kontrastowało ze śmietanowym kremem ( krem z przepisu Doroty http://www.smaczny.p...,tort_na_roczek ). Teraz piekę oszukańca na bożonarodzeniowego torta. :smile:

post-11315-0-70056400-1324584569_thumb.j

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.