Skocz do zawartości
teresap

Śledzie Po Kaszubsku

Rekomendowane odpowiedzi

Mojej rodzince tak zasmakowały te Twoje śledzie Teresko,że dzisiaj zrobiłam jeszcze raz,ale już z całej porcji i do środka oprócz cebulki dałam jeszcze kawałek ogórka konserwowego i papryczki konserwowej...już są ugotowane i czekają do soboty na degustację :roll: Bardzo dziękuję za przepis i oczywiście oceniam go na 5 :grin: :mrgreen: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj Daruniu Nie wiesz jak bardzo się cieszę ż śledzie smakują, ale również chcę Ci podziękować za urozmaicenie ich Spróbuje w Twojej wersji tj. z ogóreczkiem i papryką POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tereniu śledzie zrobione, po ostygnięciu posmakowałam, są bardzo dobre tylko niech te 2-3 dni postoją. Dziękuję bardzo za przepis, zdjęcia dodam jutro. Zrobione by były wcześniej tylko zamiast filetów kupili w całości bo nie napisałam a ja raz kiedyś tylko mogę wyjść na zakupy. Kazałam zapytać o zielone śledzie i jak wspomniałam nie piszą u nas tylko sprzedawczyni powiedziała że na nie tak się mówi. One nie były mrożone a skórkę bardzo ładnie się ściągało. Pozdrawiam serdecznie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tereniu zrobiłam śledzie wczoraj ,mimo,że nie jadam ich bo nie lubię.Dziś mąż zrobił degustacje i stwierdził,że są bardzo dobre. Ja też się skusiłam i przyznaję,że są bardzo smaczne.Jutro zawiozę do siostry i zobaczę jaka będzie ich reakcja.Może polubię śledzie. Dzięki za przepis.Wkrótce zrobię je ponownie bo córka ma 18-ste urodziny.Stawiam 5+.Pozdrawiam ;) .

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Janeczko dziękuję za pochwałę, zdjęcia zrobił mój syn, wgrał, ja dodałam dwa żeby przezroczyściej było widać. Jak posmakowałam to oceniłam od razu na 5 bo wyżej nie można. Zrób powtórkę, nam bardzo smakują i ja będę robiła je częściej.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

U mnie wczoraj była degustacja następnej porcji śledzików po kaszubsku i powiem Wam,że były przesmaczne...zresztą zobaczcie jak wyglądały :evil:

post-2690-1196112096_thumb.jpg

post-2690-1196112115_thumb.jpg

post-2690-1196112137_thumb.jpg

post-2690-1196112155_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No choinka...jutro dzwonię do mamy,żeby zrobiła takie na wigilię! :evil:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Widzę i czytam, ze te śledzie to rewelacja. Tylko się zastanawiam czy ja takię u nas dostanę, to mają być surowe filety śledziowe, albo cała ryba? czy wszystkie śledzie są zielone, czy są różne rodzaje. Sledzie zawsze kupowałam albo zrobione albo solone, ale będę pytać w sklepach. tyle, ze u nas czasami sprzedawczynie same nie wiedzą co maja w zamrazarkach, skądś to znam :evil: Przepis idealny na święta i można sobie zrobić wcześniej.. ;-)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kofiku to są zwykłe filety śledziowe nie solone...u mnie nie ma zielonych śledzi i ja robiłam właśnie ze zwykłych i są bardzo smaczne :evil: Zrobić nawet trzeba kilka dni wcześniej to one ładnie sobie przejdą wszystkimi przyprawami i sosikiem ;-)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.