Skocz do zawartości
Dorota

Jak Dodać śmietanę Do Zupy

Rekomendowane odpowiedzi

Śmietana dodana do zupy lubi się zważyć. Nie stanie się tak, jeżeli wcześniej wymieszamy ją z niewielką ilością soli.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołączona grafika

Żeby nie zważyła się śmietanka, stosuję nieco inną metodę. Odlewam do jakiegoś naczynia troszke zupki (chłodnej) i mieszam ze śmietanką. Następnie wlemwam to do zupy. Z rozcieńczonej zupą śmietany, nie zrobi się już "serek" pływający po powierzchni zupy :D

--

Pozdrawiam - Krzysiek (KK)

http://auta-prl.prv.pl

http://cpu-museum.prv.pl

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

a moze zrezygnujemy ze śmietany? Te nasze brzuchy i tak juz wyglądają jak należy :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Najpewniejszym chyba sposobem na dodanie smietany do zupy jest po prostu jej hartowanie.Do smietany dodajemy gorącej zupy lub sosu az mieszanka bedzie letnia i po dokladnym wymieszaniu wlewamy do potrawy.....

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Najlepiej zhartować (małą ilością gorącej zupy, czy sosu) a potem jeszcze wsypać troszkę soli.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam. Adam ma rację, trzeba unikać pewnych rzeczy. Ale niestety są zupy, które muszą być ze śmietaną. Stosuję ją tylko czasami ale wtedy sobie poszaleję. Jeszcze nigdy nie zważyła mi się śmietana kremówka (min.30%). I taką dodaję. Zresztą 2 łyżki takiej śmietany w zupie dodają tyle samo smaku, co pojemnik 12%-wej.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Najlepszym rozwiazanem jest smietana sojowa. Nie zwarzy sie nigdy. A i bardzo zalecana dla tych brzuchow, co wygladaja jak nalezy. ;-) Nie zawiera tluszczu, wiec zdrowa a do smaku mozna sie przyzwyczaic

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tylko tę sojową dobrze jest lekko zaprawić kwaskiem cytrynowym, żeby tak, jak PRAWDZIWA ŚMIETANA poza zabielaniem jeszcze leciutko zakwaszała. ;-)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Robię podobnie jak Agnieszka - hartuję śmietanę, czyli dodaję do śmietany trochę gorącej zupy, mieszam i dopiero wtedy łączę z resztą zupy.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

JA KUPUJĘ TYLKO ŚMIETANE 22% NO I DO CIAST KREMÓWKĘ ALBO RAMA DO UBIJANIA. NAWET NIE MUSZĘ JEJ HARTOWAĆ BO SIĘ NIE ZWARZYŁA NIGDY.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja też hartuję śmietanę na ogół nie ma problemu z nią.Uwielbiam zupy ze śmietaną mmmmmmmmmmmmniam :grin: a brzuchy to swoją drogą................ :grin:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja lubie zupe ze smietana i zeby sie nie zwazyla dodaje slodka smietane 9% jak zupa nie jest kwasna(pomidorowa)to leje odrazu w innym przypadku chartuje i czekam az przestygnie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja przed wlaniem śmietany do zupy lub sosu zawsze robie tak: wlewam śmietane do pojemnika,dolewam odrobinki wody zimnej (moja mama zawsze tak robi i ja też) i "koziołkiem" mieszam do jednolitej konsystencji i póżniej dolewam wywar z zupy lub sosu i znowu mieszam i na koniec mąke. Jeszcze nigdy mi się nie zważyła śmietana a daje 18 procentową. I jak Justysia napisała brzuchy swoja drogą... :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.