Skocz do zawartości

Makaron Z Serkiem Topionym


adrijah

Rekomendowane odpowiedzi

Za każdym razem, gdy coś przygotowuję w domu, słyszę, że jest niesłone. No to raz przez przypadek wyszło coś bardzo słonego :?: więc w przepisie pominęłam sól

MAKARON Z SERKIEM TOPIONYM

składniki:

- 2 (trójkąty)serki topione śmietankowe

- 4 (trójkąty) serki topione z szynką

- 1 op śmietany

- kawałek kiełbasy lub szynki

- pół łyżeczki pieprzu

- pół łyżeczki słodkiej papryki

- pół łyżeczki ostrej papryki

- pół łyżeczki bazylii

- makaron

- tarty parmezan 

Ugotować makaron. W tym czasie w rondelku wymieszać serki topione, śmietanę i pokrojoną w kostkę kiełbasę. Gdy serki się rozpuszczą, doprawić i dokładnie wymieszać. Nie solić! Podawać posypane parmezanem.

post-8947-1219184570_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...
  • 8 miesięcy później...
  • 2 miesiące później...

Witam,Adrijah :) Zrobilam makaron z serkami wg twojego przepisu! Pysznosci! :) Zmniejszylam tylko przyprawy,mniej pieprzu i papryki,bez bazylii za to odrobina cebulki w proszku....eh poezja. Nawet mojemu malzykowi smakowalo,mimo ze nie lubi serkow topionych..prosil o dokladke :-) Polecam i dzieki za przepisik!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...
  • 6 miesięcy później...
  • 3 lata później...

Za każdym razem, gdy coś przygotowuję w domu, słyszę, że jest niesłone. No to raz przez przypadek wyszło coś bardzo słonego :?: więc w przepisie pominęłam sól

MAKARON Z SERKIEM TOPIONYM

składniki:

- 2 (trójkąty)serki topione śmietankowe

- 4 (trójkąty) serki topione z szynką

- 1 op śmietany

- kawałek kiełbasy lub szynki

- pół łyżeczki pieprzu

- pół łyżeczki słodkiej papryki

- pół łyżeczki ostrej papryki

- pół łyżeczki bazylii

- makaron

- tarty parmezan 

Ugotować makaron. W tym czasie w rondelku wymieszać serki topione, śmietanę i pokrojoną w kostkę kiełbasę. Gdy serki się rozpuszczą, doprawić i dokładnie wymieszać. Nie solić! Podawać posypane parmezanem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.