codogara 5 Napisano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Składniki: 1 litr bulionu (drobiowy lub warzywny) 3 pory (tylko białe części – inaczej nie uzyskamy ładnego koloru) 1 cebula pół marchewki 1 ziemniak 100 ml śmietanki 30% masło sól, pieprz gałka muszkatołowa grzanki lub groszek ptysiowy Przepis na zupę krem z pora: Wykorzystujemy tylko białe części pora, które przecinamy wzdłuż na pół, a następnie siekamy na cienkie półksiężyce. Na dwóch łyżkach masła dusimy na niewielkim ogniu pora oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Gdy zmiękną wlewamy bulion, dodajemy starte na grubych oczkach marchewkę oraz pokrojony w drobną kostkę ziemniak. Gotujemy aż warzywa zmiękną, po czym wszystko miksujemy. Następnie wlewamy śmietankę, doprawiamy gałką, niewielką ilością soli oraz pieprzem (najlepiej białym) i zagotowujemy. Podajemy z paprykowymi grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego. http://www.codogara.pl/3642/arcyprosta-zupa-krem-z-pora/ Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ahaha 1 Napisano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Wygląda pięknie! Na pewno spróbuję... Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
creed 2 Napisano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Robiłam podobny przepis, polecam również na samym końcu posypać troszkę startym serem żółtym, bomba kaloryczna!! ale jakaż pyszna :P Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
debowymg 0 Napisano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Najlepsza zupa krem - zdecydownie:) no może na równi z zupą z batatów, mleczka kokosowego i chili Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marysi_co 7 Napisano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Jeszcze nigdy nie robiłam zupy krem z pora ale chyba się skuszę bo przepis mi się podoba Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spoon 4 Napisano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Jadłam taką kiedyś w restauracji greckiej..pyszności, zapisuję przepis i dziękuję :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.