ra_szymczak Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Składniki - 5 ? 8 ząbków czosnku - 3 łyżki majonezu - 3 łyżki jogurty naturalnego typu greckiego - pieprz ziołowy, ostra mielona papryka Wykonanie Czosnek bardzo drobno posiekać, wymieszać z jogurtem i majonezem, doprawić pieprzem i papryką. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Uwaga ? sprawdzona rada 1) ilość użytych ząbków czosnku zależy od ?mocy? sosu jaką chcemy uzyskać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joe_cooker Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 a majonez własnego wyrobu? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SwojskieSpecjaly_pl Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 ja bardzo lubię sam czosnek jak i sos czosnkowy i często go stosuję. Zarówno ten świeży jaki i granulowany. Przepis mojej znajomej na szybki dodatek np do zup, bajaderkę nacinamy w poprzek i w nacięcia te wkładamy po łyżeczce masła i sypiemy czosnek, najlepiej granulowany. Bułkę zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na kilka minut do piekarnika. Palce lizać :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asgrid Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Często robię taki sosik, jest idealny do frytek i do wedlin :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uzytkownik10 Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Bardzo lubię sos czosnkowy jako dodatek do dań. Można nawet powiedzieć, że to mój ulubiony sos. Lubię za równo te kupne i jak własnej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudolf Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Ja do sosu dodaje jeszcze oregano, palce lizać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zagotowana Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 W moim sosie jeszcze można znaleźć bazylię :) Myślę, że zioła dodane w odpowiednich proporcjach, czyli niedominujące smaku, tylko poprawią smak sosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LewTolstoj Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 no własnie, ja tez lubię jak w tym sosie jest coś zielonego. szczypiorek, natka czy koperek.. tak swojsko ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maksiu Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 najlepiej pasuje do wszystkiego pospolity sos czosnkowy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maksiu Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 do sosu czosnkowego pasują "koperty" z ciasta francuskiego nadziewane szpinakiem i serem mozarella :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LewTolstoj Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 był taki czas, że do sosu czosnkowego pasowało WSZYSTKO :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cookina Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 był taki czas, że do sosu czosnkowego pasowało WSZYSTKO :smile: Dobrze napisane ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Mmm... sos czosnkowy - uwielbiam! :D Jutro mam w palnie go zrobić, a chce dodać do niego twaróg (półtłusty) - zobaczymy jaki będzie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Ja dodaję cukierk koperek, bez papryki, robi szał na imprezach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.