Najlepsze przepisy na ciasta

Krucho-owocowa pychotka
Do miski wsypać mąkę pszenną, cukier, proszek do pieczenia, dodać margarynę i olej.
Biały migdałowy lukier
Do szklanki wsypać cukier puder, a następnie dodać do niego przegotowaną, zimną wodę, sok z cytryny i kilka kropel aromatu migdałowego.
Orkiszowy sernik z truskawkami
Sernik to chyba najczęściej spotykany na naszych stołach wyrób cukierniczy. Zwykle do przygotowania ciasta na spód sernika stosuje się mąkę pszenną.
Czereśniowa pokusa
Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i ubijać na puszystą masę.
Ciasto z czerwonymi porzeczkami
Do miski wsypać mąkę pszenną, cukier i cukier waniliowy. Dodać masło, żółtka, zimną wodę i szczyptę soli.
Wyśmienite ciasteczka francuskie z czekoladą i jagodami
To pyszne, słodkie ciasteczka wykonane na bazie ciasta francuskiego, nadziewane słodką czekoladą i przepysznymi jagodami.
Ciasto z musem owocowym - idealne dla dzieci
Do miski wsypać mąkę pszenną. Następnie dodać masło, żółtka, cukier puder, proszek do pieczenia i kilka kropli aromatu śmietankowego.
Bardzo kruche i aromatyczne ciasto z jagodami
Do miski wsypać mąkę pszenną, mąkę krupczatkę i proszek do pieczenia. Dodać żółtka i masło.
Pyszny warstwowy placek z malinami i budyniem
Mąkę przesypać do miski, dodać margarynę, cukier, jajko i proszek do pieczenia. Wszystko razem wymieszać i zagnieść ciasto.
Galaretkowa fantazja rabarbarowo-truskawkowa
To ciasto na lato i na wakacje. Jest idealne na każdy upalny dzień, a podane do mrożonej kawki smakuje wyśmienicie :)
Orzechowe ciasto z truskawkowo-rabarbarową masą
Ciasto z orzechami i masą truskawkowo-rabarbarową?? Hmmm... Trzeba przyznać, że to dosyć oryginalny pomysł :)
Sernik z jagodami na kakaowym spodzie
Ciasto kakaowe, czarne jagody oraz ser - to fajnie i smakowicie zapowiadające się jagodowe ciasto.
Śliwkowiec z otrębami i orzechami
Przepis na ciasto ze śliwkami z dodatkiem otrębów, orzechów włoskich i herbatników, to trochę nietypowy pomysł na słodki wypiek.
Placek śliwkowy z lukrem
Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Nie przerywając ucierania dodawać kolejno żółtka, mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i śmietanę (ciasto powinno być gęste).
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.