Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażkę przygotowuje się z mąki i tłuszczu (najczęściej masła), które łączy się w równych proporcjach. Najpierw na patelni należy rozpuścić masło, a następnie dodać do niego mąkę.

Zrumienioną zasmażkę rozprowadza się niewielką ilością chłodnego płynu (wywaru lub wody), dokładnie miesza, by nie dopuścić do tworzenia się grudek, łączy z zupą i zagotowuje.

Inne informacje o poradzie:
Autor:
Dorota [2012-03-07]
Komentarze do porady:
Ta porada nie została jeszcze skomentowana. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz

Autor:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.