naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażkę przygotowuje się z mąki i tłuszczu (najczęściej masła), które łączy się w równych proporcjach. Najpierw na patelni należy rozpuścić masło, a następnie dodać do niego mąkę.

Zrumienioną zasmażkę rozprowadza się niewielką ilością chłodnego płynu (wywaru lub wody), dokładnie miesza, by nie dopuścić do tworzenia się grudek, łączy z zupą i zagotowuje.

Inne informacje o poradzie:
Autor:
Dorota [07.03.2012]
Komentarze do porady:
Ta porada nie została jeszcze skomentowana. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz

Autor:
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl