Skocz do zawartości

Dieta Kopenhaska...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
135 odpowiedzi w tym temacie

#31 Agusia

Agusia

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 254 postów
  • Zainteresowania:gotowanie, choc nie mam zbyt duzo czasu od kiedy mam moja corcie Emilke, poza tym szydelkowanie, no i oczywiscie buszowanie po Smacznym

Napisano 06.12.2006 - 01:24

Jak jestes takim znawca to zaproponuj jakas!!!!!!!

#32 MaRiO

MaRiO

Nowy forumowicz

• Smakowicze
  • Pip
  • 26 postów
  • Zainteresowania:Dietetyka

Napisano 06.12.2006 - 09:04

"Kochanie" spokojnie :P
Proponuje np. CKD, albo zbilansowana bo łatwiejsza w utrzymaniu.

Szczegóły na priv bo nie wiem czy wolno linki dawać,
pozdrawiam.

#33 Dorota

Dorota

Przyjaciel Smacznego

• Administratorzy
  • 4179 postów
  • Zainteresowania:Kuchnia i nie tylko ;)

Napisano 06.12.2006 - 10:50

Wyświetl postUżytkownik Agusia dnia 1.12.2006, 00:20 napisał

... Mam tylko jedno pytanko a mianowicie: czy tam chodzi o 2 do 3 szklanek jogurtu czy tez o dwie trzecie szklanki jogurtu? Dzieki. Agusia
Tak sprawdzałam dwa razy i tam było podane od 2 do 3 szklanek jogurtu naturalnego (osobiście wydaje mi się, że to trochę dużo)
Agusiu - trzymam kciuki za Ciebie po świętach,

Pozdrawiam mikołajkowo :P
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl

Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...

Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...

#34 Agusia

Agusia

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 254 postów
  • Zainteresowania:gotowanie, choc nie mam zbyt duzo czasu od kiedy mam moja corcie Emilke, poza tym szydelkowanie, no i oczywiscie buszowanie po Smacznym

Napisano 08.12.2006 - 22:53

MaRiO czy moglbys cos wiecej kliknac o tych twoich dietach

#35 MaRiO

MaRiO

Nowy forumowicz

• Smakowicze
  • Pip
  • 26 postów
  • Zainteresowania:Dietetyka

Napisano 09.12.2006 - 20:50

moge podać linki do artykułów które pisałem, ale na priv bo nie wiem czy tutaj wolno.

#36 Gość_milusna_*

Gość_milusna_*
  • Goście

Napisano 30.12.2006 - 18:24

ja tez mam zamiar zacząć tą diete ale zastanawiam się ile mozna na nie zgubic w ciagu 2 tygodni.Prosze o odpisy :-D Moj e-mail : sylwia8802@op.pl

#37 Gość_renata28_*

Gość_renata28_*
  • Goście

Napisano 10.01.2007 - 09:43

Proszę Cie o pomoc jestem na 3 dniu i rano odruchowo przed wyjsciem z dzieckiem do przedszkola włozylam gume do zucia do ust no i dopiero po powrocie czyli jakies pół godzinki zorientowalm sie. Prosze czy musze zaczynac od nowa?? Pozdrawiam renata

#38 basga

basga

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 4238 postów

Napisano 12.01.2007 - 12:33

Renatko-nie martw się tak tą gumą......napewno była bezcukrowa!

#39 Gość_Anka_V_*

Gość_Anka_V_*
  • Goście

Napisano 17.01.2007 - 12:16

Witam wszystkich mam pytanie bardzo dla mnie wazne - jestem 2 dzien na kophenhaskiej i wczoraj wieczorem jak wrocilam z dworu napilam sie z 3 szklanki cieplej herbaty zwyklej czarnej z cytryna z wieloma slodzikami-taki mialam wczesniej nawyk,naprawde chcialam sie tego napic, wielbiam pic tak herbate a w dodatku tak mi bylo zimno,ze stwierdzilam a co mi tak i mam wlasnie pytanie czy nie zrobilam czegos glupiego ,czy powinnam przerwac przez to diete, wydaje mi sie ze nie-przeciez to by byla paranoja-w slodziku cukru nie ma, a cytryna?komu zaszkodzila kiedykolwiek?! Dzieki z giry za pomoc, jakby ktos chcial rozwiazac moj problem napiszcie do mnie - gg 1268819 dziekuj z gory:)

#40 Pola Połetek

Pola Połetek

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 822 postów
  • Zainteresowania:książki, rodzina, film, muzyka, zwierzęta (kocham zarówno koty jak i psy, mieszkam nawet z kilkoma), językoznawstwo, język angielski i wszystko co dotyczy krajów obszaru anglojęzycznego

Napisano 18.01.2007 - 08:25

Dziewczyny, ta dieta jest straszna!!! Jak tak czytam jak się katujecie, to nie mogę w to uwierzyć, że można popadać w takie skrajności. Ja wiem, że każdy chce schudnąć szybko, ale takie chudnięce jest bardzo szkodliwe dla organizmu, a co gorsza, działa negatywnie na psychikę. Czy nie lepsza jest dieta długofalowa a przynosząca nie tylko korzyść dla oka ale i zdrowia? Polecam dietę South Beach, tam przynajmniej, mimo ograniczeń, nie jest się głodnym, a nawet nie można być głodnym. Skoro zastanawiacie się nad herbatą lub gumą do żucia, to na tej diecie , którą proponuję na pewno schudniecie do 6 kg w 3 tygodnie. Ja podjadałam i schudłam 3 kg, a potem znowu trzy, nie głodując. (Fakt, bez ciast, ziemniaków, chleba, ryżu, ale tylko dwa tygodnie).
Pozdrawiam

#41 renigliwice

renigliwice

noemi

• Aktywni Smakowicze
  • 858 postów
  • Zainteresowania:Dobra książka, muzyka, marszobiegi, organizowanie przyjęć weselnych,

Napisano 18.01.2007 - 13:58

Całkowicie się z obą zgadzam, Pola. Byłam 2 razy na diecie kopenhaskiej. Schudłam- fakt, ale potem znów przytyłam a do tego całkowicie rozregulowałam sobie przemianę materii. Teraz też jestem na diecie,ale robię to w sposób mądry- pod kierunkiem lekarza. Mam nadzieję, że tym razem efekt będzie trwały.

Pozdrawiam serdecznie. Renata
Syn się żeni, i bierze udział w konkursie, może wygrać kuchnię:) Zagłosuj: http://promocje.ikea...9d8cd46b76.html
Można głosować raz dziennie do końca listopada!

#42 monisia

monisia

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 770 postów

Napisano 02.02.2007 - 17:41

Racja-racja kochane-kopenchaska to niestety nie jest dobra dieta..katujecie organizm z gubicie wode a nie tkanke tłuszczowa..diety krótko fazowe nie polegaja na schudnięciu-ale nazgubieniu wody-wierzcie mi-odchudzam sie od...od...od zawsze :wink:
ważyłam 95 kg a doprowadziłam sie do takiego stanu przez własnie tego typu diety...udało mi sie schudnąc 30kg-doszlam do wagi 65kg! ale nie dzieki dietom cud..trwalo to znacznie dłużej,i było to-najpierw liczenie kalorii a potem montignac..i wierzcie mi-z czystym umieniem polecam montignaca...nie byłam glodna jadłam prawie wszystko,na co miłam ochote..baaa odzwolona jest nawet czekolada 70% kakao...orzechy..
narawde kochani-szkoda czasu na diety 2-3 tygodniowe..one zawsze powoduja jojo..a tego przecierz nienawidzmy...
dajcie sobie wiecej czasu ,napewno warto,a efekty-choc przychodza wolniej-sa trwalsze i napewno my....dietetyczki :wink: bedziemy zdrowsze :razz:

pozdrawiam serdecznie :razz:

#43 Gość_Agougou_*

Gość_Agougou_*
  • Goście

Napisano 02.03.2007 - 14:53

Cześć Kochane Forumowiczki :grin:
dołączam dziś do Was z krainy pyrami płynącej :razz:
Dziś jest mój drugi dzień diety kopenhaskiej. Dostałam ją od koleżanki, która zbliża się ku końcowi tej diety. Trochę jej pozazdrościłam i sama postanowiłam zrzucić parę nie ukrywam zbędnych kilogramków :shock:
Trzy lata temu wyjechałam do Francji i bardzo szybko przytyłam:( Przed wyjazdem nosiłam rozmiar 36, teraz niestety 40.
Jakoś przez ostatnie 3 lata nie udało mi się schudnąć te 10 kilo:(. Już nawet nie wchodzę na wagę. Nie mam tak silnej woli a i słodyczy nie potrafię sobie odmówić :twisted:
No ale dwa dni temu postanowiłam, że to się musi zmienić.
Zaczęłam stosować dietę i narazie jest ok (choć czasami brakuje mi czekoladki).
Mam jednak zamiar wytrwać!!!! :grin:
Mam też kilka pytań do Was, które stosowałyście kopenhaską: czy mogę zamienić befsztyka na inne mięsko? Czy mogę pić wodę o smaku cytrynowym?
Może macie jakieś wskazówki?? Chętnie wysłucham.
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie
Aga

#44 julka_s

julka_s

Stały bywalec

• Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 64 postów

Napisano 02.03.2007 - 17:09

Nie polecam Ci tej diety.ja jej co prawda nie stosowalam ale moje kolezanki tak.Po skończeniu diety wygladaly super i schudly pare kilogramow ale po paru tygodniach ponownie wazyly tyle co przed odchudzaniem.na nic katowanie dietami.trzeba zmienic raz na zawsze styl zycia,przestawic sie na zdowe jedzenie i o dietach nie trzeba bedzie myslec.

#45 Gość_ruda_*

Gość_ruda_*
  • Goście

Napisano 16.03.2007 - 15:06

hej:) własnie jestem w trakcie diety kopenchaskiej:) nie moge stwierdzic ile na razie schudłam bo nie mam wagi, ale czuje ze na pewno troszke:) jak skoncze diete to napewno sie zważę i podam wynik:) mam pewne pytanko: czy jak jest jednego dnia i sałata i brokuły to czy moge zjeść same brokuły tylko po prostu troche wiecej? bo strasznie nie lubie sałaty:) albo np. jaka ryba jest najlepsza i jak ją zrobic czy usmazyc czy ugotowac? albo kurczak? trzeba go usmarzyc czy ugotowac? i co najlepiej cy fileta z kurczaka czy moze skrzydełko? to chyba na tyle:) czekam na jakies wskazówki:) pozdrawiam:)