Przepisy Extra
Ziemniaczany Chlebek
Rozpoczęty przez iwona30, 06.07.2007 18:14
34 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12.08.2007 - 12:58
witam was serdecznie. Ja jestem nowa na tym forum i wogóle zielona w sprawach kuchni
Wczoraj upiekłam ten chlebek i kurcze o dziwo wyszedł mi pyszny. Naprawde. Więc info dla dziewczyn, które boją się, że nie dadzą rady
DACIEEE !!
dziekuję za przepis
Napisano 12.08.2007 - 22:33
Cieszę się że chlebek wyszedł, on naprawdę jest bardzo dobry i długo zachowuje świeżość.
Napisano 13.08.2007 - 09:32
z tą długością to nie przesadzajmy
u mnie na pewno tydzień nie wytrzyma
2 dni i już po nim
Napisano 19.08.2007 - 17:48
Super chlebek! Dla takich ludzi ktorzy mieszkaja za granica to rewelacja
.Tylko mam pytanko czy ciasto podczas wyrabiania ma sie kleic do reki bo wlasnie tak mialam,czy moze tak jak przy kazdym drozdzowym ma odstawac od reki.A i jeszcze jedno troche mi opad
moze to bylo powodem.Dlatego pytam bo pieklam pierwszy raz chleb,a chce go piec czesciej bo bardzo nam smakowal.Pozdrawiam i czekam na wskazowki.

Napisano 19.08.2007 - 19:44
Witam Cie Jolu wszystko zależy od mąki jaką się używa jeśli będzie się kleiło ciasto to wystarczy dodać troszkę mąki aż przestanie się lepić ale nie zadużo żeby nie było ciasto za twarde, a nie trzeba tego chlebka długo wyrabiać jak ciasta drożdżowego wystarczy że składniki się dobrze połączą.
Cieszę się bardzo że chlebek Tobie i twojej rodzince smakuje. Pozdrawiam.
Cieszę się bardzo że chlebek Tobie i twojej rodzince smakuje. Pozdrawiam.
Napisano 20.08.2007 - 18:14
Dzieki Iwonko za odpowiedz wlasnie bede go piekla bo przyjezdzaja rodzice mojego meza w weekend i chce sie popisac
. co potrafie. A co zrobic zeby nie opadl moze go tak szybko nie wyciagac z piekarnika.Pozdrawiam
Napisano 21.08.2007 - 11:28
Wylada przepysznie
Czyli dzis lub jutro bede z coreczka piec chlebek 
Dziekujemy za przepis
Dziekujemy za przepis
Napisano 21.08.2007 - 12:06
Jolu może tym razem nie opadnie, trzymaj go w piekarniku tak żeby był ładnie przerumieniony. Życzę udanego wypieku i koniecznie daj znać jak wyszedł.
Napisano 21.08.2007 - 16:42
a mój chlebek jest właśnie w piekarniku mam nadzieje ze mi sie uda bo naprawde smakowicie wygląda
Napisano 22.08.2007 - 18:22
dziś rano odkroiłam kromeczke tego chlebka poprostu pyszności z masełkiem i mleczkiem szczerze polecam naprawde pycha
Napisano 14.01.2009 - 01:26
Upiekłam chleb po raz kolejny. Duża różnica
. Mniej cukru i więcej soli. Córka go uwielbia. pasuje nawet do wędliny.
Nie wysycha i długo jest świeży.
Polecam. Daję"5"
Napisano 12.03.2009 - 11:07
Witam. Właśnie zrobiłam chlebek ziemniaczany wyszedł super ale niewiem dlaczego mi środek chleba opadł. Pomózcie....
Napisano 12.03.2009 - 13:26
witam.ja tez robilam ostatnio ten chlebek i byl calkiem niezly w smaku pomimo zakalca ktory sie w nim zrobil;-)nie wiem co zle zrobilam...:-(ale sprobuje jeszcze raz.pozdrawiam

http://wyklikajzywnosc.pl/ - pomozmy potrzebujacym! Raz dziennie klikaj w produkt zywnosciowy podany na stronie glownej.