Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
iwona30

Ziemniaczany Chlebek

Rekomendowane odpowiedzi

Iwonko obiecuję że jak tylko Mama zrobi to zaraz wszystko opowiem. Mama nie posiada komputera, więc będę łącznikiem dobrych ( na pewno) wiadomości. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam :P

post-3146-1185046712_thumb.gif

post-3146-1185046804_thumb.gif

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

witam was serdecznie. Ja jestem nowa na tym forum i wogóle zielona w sprawach kuchni :grin: Wczoraj upiekłam ten chlebek i kurcze o dziwo wyszedł mi pyszny. Naprawde. Więc info dla dziewczyn, które boją się, że nie dadzą rady :grin: DACIEEE !! :grin: dziekuję za przepis

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Cieszę się że chlebek wyszedł, on naprawdę jest bardzo dobry i długo zachowuje świeżość.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

z tą długością to nie przesadzajmy :grin: u mnie na pewno tydzień nie wytrzyma :grin: 2 dni i już po nim :grin:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak zachwalacie ten chlebek, że musze sie na niego skusić, tym bardziej, że od jakiegoś czasu sama piekę chlebki. Ziemniaczanego nie próbowałam. Bardzo mnie zachęcają zdjęcia Kasi i po prostu MUSZĘ spróbować, :grin: :grin: pozdrawiam, dziękuję :grin:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Super chlebek! Dla takich ludzi ktorzy mieszkaja za granica to rewelacja :) .Tylko mam pytanko czy ciasto podczas wyrabiania ma sie kleic do reki bo wlasnie tak mialam,czy moze tak jak przy kazdym drozdzowym ma odstawac od reki.A i jeszcze jedno troche mi opad :( moze to bylo powodem.Dlatego pytam bo pieklam pierwszy raz chleb,a chce go piec czesciej bo bardzo nam smakowal.Pozdrawiam i czekam na wskazowki. :lol:

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam Cie Jolu wszystko zależy od mąki jaką się używa jeśli będzie się kleiło ciasto to wystarczy dodać troszkę mąki aż przestanie się lepić ale nie zadużo żeby nie było ciasto za twarde, a nie trzeba tego chlebka długo wyrabiać jak ciasta drożdżowego wystarczy że składniki się dobrze połączą. Cieszę się bardzo że chlebek Tobie i twojej rodzince smakuje. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzieki Iwonko za odpowiedz wlasnie bede go piekla bo przyjezdzaja rodzice mojego meza w weekend i chce sie popisac :) . co potrafie. A co zrobic zeby nie opadl moze go tak szybko nie wyciagac z piekarnika.Pozdrawiam :(

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wylada przepysznie :grin: Czyli dzis lub jutro bede z coreczka piec chlebek :P Dziekujemy za przepis

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jolu może tym razem nie opadnie, trzymaj go w piekarniku tak żeby był ładnie przerumieniony. Życzę udanego wypieku i koniecznie daj znać jak wyszedł.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

a mój chlebek jest właśnie w piekarniku mam nadzieje ze mi sie uda bo naprawde smakowicie wygląda :grin:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

dziś rano odkroiłam kromeczke tego chlebka poprostu pyszności z masełkiem i mleczkiem szczerze polecam naprawde pycha :grin:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Upiekłam chlebek i myślę, że taki sobie. Następnego dnia chyba smaczniejszy. Spróbuję jeszcze raz, ale zdecydowanie mniej cukru a więcej soli. Te wszyskie ochy i achy trochę przesadzone, ale może smakować. :)

post-12467-1231350504_thumb.jpg

post-12467-1231350532_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Upiekłam chleb po raz kolejny. Duża różnica :) . Mniej cukru i więcej soli. Córka go uwielbia. pasuje nawet do wędliny.:) Nie wysycha i długo jest świeży.:D Polecam. Daję"5" :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.