naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Szukaj
Autor: Dorota
Dodano: 24.05.2003
Ods這n dziennie: 337

Zdj璚ia Komentarze

Sk豉dniki:

Ciasto:
3 jajka
0,6 szklanki cukru
0,6 szklanki m彗i pszennej
½ 造瞠czki proszku do pieczenia
sok z ½ cytryny
sk鏎ka z ca貫j cytryny
1 造磬a kakao
Do dekoracji:
cukier puder lub gotowy lukier
r e k l a m a
r e k l a m a

Spos鏏 wykonania:

Bia趾a ubi, doda cukier, nadal ubija. Nast瘼nie doda 鄴速ka i ubija. Pod koniec ubijania doda m彗 pszenn, proszek do pieczenia, sok i otart sk鏎k z cytryny.

Form na babk (o 鈔ednicy 18 cm) dok豉dnie wysmarowa t逝szczem, wyla ciasto, ale nie wszystko. Oko這 5 造瞠k ciasta zostawi, doda 造磬 kakao i zmiksowa. Nast瘼nie wyla na ciasto.

W這篡 do nagrzanego piekarnika i piec oko這 35 minut w temperaturze 160-170 °C.

Ostudzon babk posypa cukrem pudrem lub pola lukrem.

Smacznego.

Sprawd korzy軼i na extra.smaczny.pl
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepis闚: 1342 6240
Liczba porad kulinarnych: Brak 1494
Reklamy: S Brak
Mo瞠sz dodawa przepisy: Nie Tak
Warto軼i od篡wcze i kalorie: Nie Tak
Kalkulator kalorii: Nie Tak
Galeria przepis闚: Nie Tak
Wyszukiwanie wg sk豉dnik闚: Nie Tak
Sprawd extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesi璚zny koszt korzystania z serwisu od 1,66 z (z VAT)
Zobacz tak瞠 podobne przepisy:
Sprawd extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Polecamy produkty z naszego sklepu:
Do poczytania:
Sprawd tak瞠 inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
To super, 瞠 si uda豉. 砰cz smacznego i Weso造ch 安i徠! :)
Dorota [2013-03-30 23:37:11]
w豉郾ie dzi zrobi豉m babk wysz豉 wspaniale i jest rewelacyjna w smaku WESOΧCH 名I﹗
ANETT [2013-03-30 23:03:45]
Dzi瘯i :)
Dorota [2013-03-20 09:10:02]
wasze przepisy s bardzo smaczne i sprawdzone
tola xd [2013-03-19 18:17:40]
Ciesz si, 瞠 babka si uda豉 i 瞠 smakowa豉. Rzeczywi軼ie mo積a j nas帷zy roztopionym mas貫m b康 ponczem np. herbat z rumem. Gratuluj udanego wypieku i wszystkiego najlepszego z okazji imienin 篡cz :)
Dorota [2012-04-09 16:49:58]
Babka jest bardzo smaczna, i bardzo biszkoptowa :)) jak dla mnie troche za malo slodka, ale i tak jestem przeszczesliwa bo jestem totalnym beztalenciem cukierniczym, a dzis, w dzien moich imienin zrobilam ta babke do imieninowej kawy :))) Moze jest suchawa troszeczke, ale nastepnym razem ja po prostu nasacze troche, badz dodam 10dkg rozpuszczongo ostudzonego tluszczu! W kazdym razie dziekuje serdecznie za przepis, ktory zagosci juz w moim domu :))) Pozdrawiam!!!
Maja [2012-04-09 14:52:57]
BABKA JEST PYSZNA ,WCALE NIE JEST SUCHA,JEST DELIKATANA -BARDZO POLECAM TEN PRZEPIS
ANNA [2012-04-07 13:07:17]
babka wysz豉 super:)polecam
Agnieszka [2012-03-29 15:34:25]
Nie, mas豉 tutaj nie dodajemy, to jest ciasto biszkoptowe. Pozdrawiam :)
Dorota [2011-04-27 11:31:46]
mi sie nie uda豉
mesi4 [2011-04-22 19:46:35]
zrobi豉m, super tylko jak dla mnie nast瘼nym razem zrobi bez startej skorki cytrynowej - powodowa這, 瞠 ciasto jest gorzkie, polecam!!!!!
iv [2011-04-22 18:24:52]
鈍ietna wysz豉 pierwszy raz robi豉n babke no i... 鈍ietna polecam xD:
nieznany [2011-04-22 16:57:04]
Czey do dego jest potrzebne mas這??
Wiki [2011-04-22 13:30:10]
pyszna
marta [2011-04-21 14:21:41]
Po upieczeniu babki piekarnik mo積a otworzy i zostawi w nim babk na oko這 15 minut, a nast瘼nie wyj望 z piekarnika. To, 瞠 w cie軼ie by造 p璚herzyki powietrza to dobrze, tzn. 瞠 masa by豉 dobrze ubita. Ciesz si, 瞠 na pierwszy wypiek wybra豉 Pani w豉郾ie ten wypiek, trzymam wi璚 kciuki, 瞠by babka si uda豉. Serdecznie pozdrawiam i Weso造ch 安i徠 篡cz :)
Dorota [2011-04-20 18:38:27]
NIGDY w 篡ciu nie piek豉m ciasta. Na te 安i皻a Wielkanocne postanowi豉m upiec babk. Wybra豉m w豉郾ie ten przepis. Babka jest ju w piekarniku. Nie mog si doczeka a b璠zie gotowa :) Mam kilka pyta: 1) Gdy czas pieczenia si sko鎍zy mam wyj望 t babk z piekarnika czy poczeka a tam wystygnie...? 2) Czy to dobrze, 瞠 powsta造 p璚herzyki powietrza podczas miksowania?
Magda [2011-04-20 18:32:54]
Smak, aromat super ,ale niestety o po這we opad豉 po wy豉czeniu piekarnika :(
Weronika [2011-04-06 17:36:33]
Ta babka jest biszkoptem ;P
mag [2011-03-26 23:09:54]
Babka wysz豉 pyszna :-) wszystkim bardzo smakowa豉:)
R.S. [2011-01-29 04:33:48]
Babka wysz豉 pyszna :-) wszystkim bardzo smakowa豉:)
R.S. [2011-01-29 04:33:48]
nie ma z造ch przepis闚.........s jedynie 幢i kucharze
--- [2010-05-26 18:06:36]
Ja zawsze korzystam z tego przepisu i babka jest wy鄉ienita:)
Karolcia [2010-04-03 11:23:33]
鈍ietny ....mniam ;)
Elcia [2010-04-03 00:24:45]
安ietna, prosta i pyszna :)
anna [2010-04-02 19:23:01]
Babka super,bardzo smaczna syn sie zajada ciekawe czy zostanie troche na swieta.Polecam ten przepis. 玆CZE WSZYSTKIM WESOLYCH 名IAT!!!
MAGDA [2010-04-02 11:43:49]
Tak, z takich proporcji te wyjdzie babka, na pewno. To jest ciasto biszkoptowe.
Dorota [2010-04-02 10:54:21]
tylko 1/2 szk maki? to nie za malo? bez margaryny? serio wam wychodzi ta babka?? a co tam, tez sprobuje, moze faktycznie dobry przepis...
viking_1981 [2010-04-01 20:41:02]
Tak, mo積a. Przed dodaniem do ciasta nale篡 je obsypa m彗 pszenn. Weso造ch 安i徠 :)
Dorota [2010-03-31 12:41:56]
czy do tej babki mo積a doda jakie kandyzowane owoce, rodzynki lub kawalki czekolady??
Nikola [2010-03-30 16:56:32]
Szkoda, 瞠 ta babka d逝go nie postoi. ;pppp Gdy j zrobi豉m by豉 tylko 3 godziny. ;pp Przepyszna. Extra przepis. Na 鈍i皻a zrobi dwie. :))))
Gra篡na [2010-03-28 09:05:11]
Ca陰 cytryn nale篡 umy wod z p造nem do mycia naczy, potem sparzy wrz帷 wod, osuszy i zetrze na tace o ma造ch lub du篡ch oczkach. 圭ieramy tylko zewn皻rzn sk鏎k z cytryny, t 鄴速, t bia陰 ju nie. A lukier robimy tak: Do 1 surowego bia趾a z jajka doda 1 i 1/2 szklanki cukru pudru i zmiksowa. Gotowym lukrem pola wierzch babki i posypa start sk鏎k z cytryny.
Dorota [2010-03-24 10:50:29]
Jak sie robi "sk鏎k otart z cytryny" i lukier? Nigdy tego nie robi豉m.
Aga [2010-03-23 14:54:34]
zrobi豉m dzis z tego przepisu babk:) i jest...fatalna. 10 min przed zako鎍zeniem pieczenia oklap豉, wysz豉 ca趾iem p豉ska, g鏎a, d馧 i boki spalone a w srodku jak guma. Nie wiem co zl zrobi豉m, zazwyczaj wszystko co piek wychodzi wspanie貫 ale nie tym razem:(
kasiorek [2010-03-19 17:34:20]
czesc wszystkim babkowiczom :D dzis przyszla mi wielka ochota na babke...wiec znalazlam w internecie ten przepis jako pierwszy i postanowilam go wybrubowac..musze przyznac ze a)babks jet super latwa do zrobienia i b)jest naprawde super smaczna i ne sucha...zapisze ten przepis u siebie w notatniku...jeszcze raz SUPER ..buzka dla wszystkich
Martitka [2010-03-06 20:19:55]
Zawsze 鈍ietnie wychodzi, a dzieci (i nie tylko) j uwielbiaj.
Renata [2010-01-19 16:20:10]
wysz豉 wspaniale!!!!jest pyszna i bardzo 豉twa w wykonaniu polecam ka盥emu!!!
Renatka [2009-07-10 15:28:46]
Nigdy nie piek豉m ciast i nic nie gotowa豉m, ale skorzysta豉m z tego przepisu i pierwszy raz zrobi豉m babk i wysz豉 wspaniale!
Pauli鄂a [2009-07-07 12:23:55]
rzadko kiedy udaj mi sie babki,ale ta sie uda豉 i by豉 przepyszna:)
Paulinka:) [2009-04-14 16:36:40]
鈍ietny przepis :) babka wysz豉 idealnie !!polecam :) pyszna ;)
Kamilaa [2008-07-15 20:09:41]
mmm, przepyszna babeczka!!! Polecam ten przepis.
zaq [2008-03-29 10:01:39]
ehhhh fatalne opada pod koniec pieczenia ale smaczna heheh wazne ze nie zakalec :p
technik 篡w i gos. dom. [2008-03-11 22:08:10]
Super przepis - szybko, tanio i smacznie :))) Doda豉m jeszcze maku i "BABKA PALCE LIZA"!!! Polecam :D
Anita [2007-09-01 15:24:13]
By mo瞠 za niska temperatura piekarnika by豉 i babka zacz窸a opada. Piekarniki s r騜ne i by mo瞠 nale瘸這 ustawi wi瘯sz temperatur ni jest podana w przepisie.
Dorota [2007-07-24 18:23:38]
10 min.przed koncem babka mi opada?Dlaczego tak sie dzieje?To juz drugi raz:(
Marian [2007-06-29 09:55:14]
UDANY PRZEPIS PROSTY xTWY ALE ZA TO BARDZO DOBRY DZI艼I
IWKA [2007-04-07 15:25:01]
prosta i dobra
ola [2007-04-06 21:15:46]
豉two, szybko, elegancko i smacznie
mniam-mniam [2007-04-06 19:53:33]
NIE MA ZΧCH PLACK紟 S TYLKO 昭I KUCHARZE
jan pan piekiel [2007-04-06 14:11:31]
dobry przepis i dobrze wychodzi :) Polecam
magda-sc [2007-04-05 18:57:16]
jest bardzo dogra
gg [2007-03-30 07:39:35]
czy mog zast徙i m彗 pszenn na pozna雟k???????????
wiesia [2007-03-03 15:54:21]
Ta babka jest z ciasta biszkoptowego, wi璚 t逝szczu tam 瘸dnego nie dodawa豉m, ale to mo瞠 jest dobry pomys. My郵, 瞠 pod koniec ubijania tej babki mo積a doda rozpuszczony i ostudzony t逝szcz (ok. 10 dag mas豉).
Dorota [2006-12-05 10:55:19]
Nie nalezy dodac tluszczu?nie wyjdzie sucha?
Ola [2006-12-02 10:07:41]
i ta babka bez mleka? wcze郾iej robi豉m z mlekiem,inny przepis i za ka盥ym razem mi p瘯a豉:-/ .Mam nadziej 瞠 ta wyjdzie cudo :-)
karolinna [2006-06-29 12:40:42]
Bardzo smaczna babka. pozdro weso造ch 鈍i徠
MaRcIn MISTRZ [2006-04-15 11:06:46]
eh jest super!!!:) ty to masz talenta:P
mi鄂a13:P [2006-04-14 17:14:32]
My郵 , 瞠 przepis udany ! Wyszed wspaniale ...
Mika : ) [2006-04-12 10:30:36]
Gdy babka ostygnie mo積a j nas帷zy ponczem, np. przegotowana letnia woda + do wyboru sok z cytryny, dowolny aromat zapachowy, spirytus lub sama mocna kawa, mocna herbata itd.
Dorota [2006-02-16 17:10:33]
co zrobic zeby babka nie by豉 such.
boszka [2006-02-15 21:57:13]
Tak, chodzi tutaj o sze嗆 dziesi徠ych szklanki :)
Dorota [2005-03-20 22:13:58]
Mam pytanie to jest szesc dziesiatych szklanki czy od szesciu do dziesiecu szklanek maki, bo sie pogubilam ://
Kasia :) [2005-03-20 19:54:44]
Naprawd wspania造 przepis, wyprubujcie koniecznie!
Domi13 [2004-04-03 21:16:22]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Pomagamy Igusi
 
Extra przepisy
 
Sklep Smaczny.pl
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywa smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz sw鎩 adres email:

Smaczne listy s darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg s堯w kluczowych | Lista przepis闚 | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl
Zapisz si ju teraz
Aby otrzymywa smaczne przepisy
i informacje na temat naszej strony wpisz sw鎩 adres email:
Smaczne listy s darmowe.