Przepisy Extra

Faszerowane jajka z wędzonym łososiem

Fajny sposób na pyszną i sycącą przekąskę z jajek :)

Tutaj jajka faszerowane są prostą pastą, a z cienkich plastrów łososia formujemy rulon i wciskamy w pastę żółtkową na białku, w ten sposób udaje się uformować piękny kwiat - różę :)

Kuszące są te jajeczka i do tego bardzo smaczne, dlatego błyskawicznie znikają ze stołu!

Nadają się na każde przyjecie: urodzinowe, sylwestrowe, parapetówę, a na wielkanocny stół zwłaszcza :)

Smacznego jajeczka!

Składniki:

5 jajek
1 łyżka majonezu
słodka papryka w proszku
sól
pieprz czarny
10 dag łososia (wędzonego na zimno)

Sposób wykonania:

Jajka ugotować na twardo (w wodzie z solą). Zalać zimną wodą, ostudzić, obrać ze skorupki i opłukać. Przekroić na połowę i wyciągnąć żółtka, rozkruszyć i przełożyć do miseczki.

Do żółtek dodać majonez, szczyptę słodkiej papryki w proszku, soli i czarnego pieprzu. Całość dokładnie wymieszać i powstałą masą napełnić połówki jajek.

Płat wędzonego łososia pokroić na paski, a następnie każdy pasek zrolować i lekko wbić w masę żółtkową. Można ułożyć na listkach zielonej sałaty i podać na stół.

Podane składniki wystarczą na około 3 porcje.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.