Kiełki na patelnię w towarzystwie ryżu

Dodane przez w dniu
Wyraź opinię
5 stars based on 4 reviews Dania główne

Składniki:

2 woreczki ryżu (2 x 10 dag)
1 czubata łyżeczka kurkumy
1 duża czerwona cebula (15 dag)
kawałek pora – może być zielona część (12 dag)
ok. 3 łyżki oleju
1 czerwona papryka (25 dag)
1 opakowanie kiełków na patelnię – kiełki cieciorki, fasoli Mung i soczewicy (20 dag)
3 ząbki czosnku
sos sojowy ciemny
pieprz ziołowy

Sposób wykonania:

Zagotować wodę z solą i kurkumą. Włożyć ryż, ugotować do miękkości i ostudzić.

Czerwoną paprykę, cebulę i por pokroić w kostkę. Kiełki opłukać i osuszyć. Czosnek obrać i zmiażdżyć.

Na patelni rozgrzać olej. Przełożyć czerwoną cebulę, por i zrumienić. Następnie dodać czerwoną paprykę, kiełki na patelnię i czosnek. Razem wymieszać i jeszcze chwilę smażyć. Na koniec dodać ryż. Przyprawić do smaku sosem sojowym, majerankiem, solą morską i pieprzem ziołowym. Wszystko razem dokładnie wymieszać i podawać na ciepło np. z dużą ilością surówki.

Podane składniki wystarczą na około 6 porcji.

Smacznego.

7262
sprawdzone przepisy
oraz
1497
porad kulinarnych
informacje o
KALORIACH I WARTOŚCIACH ODŻYWCZYCH
przy każdym przepisie
ZERO
REKLAM
KALKULATOR KALORII
i wartości odżywczych
możliwość
DODAWANIA
własnych przepisów
Koszt dostępu wynosi od 1,11 zł miesięcznie (zależy od wybranego okresu abonamentu i sposobu płatności). Możliwość płatności przelewem elektronicznym, sms'em, kartą kredytową.
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.