naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Dorota
Dodano: 31.08.2011
Odsłon dziennie: 13

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

2 woreczki ryżu (2 x 10 dag)
1 czubata łyżeczka kurkumy
1 duża czerwona cebula (15 dag)
kawałek pora – może być zielona część (12 dag)
ok. 3 łyżki oleju
1 czerwona papryka (25 dag)
1 opakowanie kiełków na patelnię – kiełki cieciorki, fasoli Mung i soczewicy (20 dag)
3 ząbki czosnku
sos sojowy ciemny
majeranek
sól morska
pieprz ziołowy

Sposób wykonania:

Zagotować wodę z solą i kurkumą. Włożyć ryż, ugotować do miękkości i ostudzić.

Czerwoną paprykę, cebulę i por pokroić w kostkę. Kiełki opłukać i osuszyć. Czosnek obrać i zmiażdżyć.

Na patelni rozgrzać olej. Przełożyć czerwoną cebulę, por i zrumienić. Następnie dodać czerwoną paprykę, kiełki na patelnię i czosnek. Razem wymieszać i jeszcze chwilę smażyć. Na koniec dodać ryż. Przyprawić do smaku sosem sojowym, majerankiem, solą morską i pieprzem ziołowym. Wszystko razem dokładnie wymieszać i podawać na ciepło np. z dużą ilością surówki.

Podane składniki wystarczą na około 6 porcji.

Smacznego.

Chcesz otrzymywać smaczne przepisy prosto na maila? Nie zwlekaj i zapisz się:
Smaczne listy są darmowe a Twój adres zostanie użyty TYLKO do wysyłania smacznych przepisów.
Codziennie nowe przepisy na Facebooku:
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Ostatnio szukane
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl