naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Szukaj
Autor: Dorota
Dodano: 02.01.2010
Odsłon dziennie: 6

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

50 dag serka mascarpone
10 dag ryżu preparowanego
2 opakowania cukru waniliowego (2 x 16 g)
aromat śmietankowy
ok. 4 dag biszkoptów
r e k l a m a
r e k l a m a

Sposób wykonania:

Serek mascarpone przełożyć do miski. Dodać ryż preparowany, cukier waniliowy i aromat śmietankowy. Wszytko razem dokładnie wymieszać.

Biszkopty zmielić w maszynce. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtoczyć w zmielonych biszkoptach. Włożyć do lodówki na około 6 godzin.

Z podanych składników wychodzi około 30 kulek.

Smacznego.

Sprawdź korzyści na extra.smaczny.pl
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepisów: 1405 6355
Liczba porad kulinarnych: Brak 1495
Reklamy: Brak
Możesz dodawać przepisy: Nie Tak
Wartości odżywcze i kalorie: Nie Tak
Kalkulator kalorii: Nie Tak
Galeria przepisów: Nie Tak
Wyszukiwanie wg składników: Nie Tak
Sprawdź extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesięczny koszt korzystania z serwisu od 1,66 zł (z VAT)
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Polecamy produkty z naszego sklepu:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
pyszne i łatwe :]
tynuuu [2010-08-31 19:38:48]
Ryż preparowany to długoziarnisty ryż, poddany działaniu pary wodnej pod ciśnieniem. Taki ryż można kupić w dobrze wyposażonym sklepie spożywczym lub w supermarkecie (a wygląda on np. tak http://www.pal-kom.pl/ryz%2040_1.jpg).
Dorota [2010-07-28 11:27:46]
ciekawy pomysł :) wygląda jak domowe rafaello! A może tak migdała do środka dodać? Zabieram się za to!
ania [2010-02-12 16:59:46]
a co to jest ryz preparowany, gdzie mozna go kupic?
KB [2010-01-21 13:01:23]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Pomagamy Igusi
 
Extra przepisy
 
Sklep Smaczny.pl
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywać smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz swój adres email:

Smaczne listy są darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl