Kurczak w wiórkach kokosowych

5 stars based on 6 reviews Dania główne
Autor:
Dodano:

Odsłon dziennie: 2

Składniki:

1 podwójny filet z kurczaka (50 dag)
sól
pieprz czosnkowy
majeranek
rozmaryn
przyprawa do kurczaka
2 łyżki mąki pszennej
1 duże jajko
15 dag wiórków kokosowych

Sposób wykonania:

Filet z kurczaka oczyścić z błonek, opłukać i osuszyć. Następnie pokroić na około 8 części i lekko rozbić. Obsypać szczyptą soli, pieprzu czosnkowego, majeranku, rozmarynu i przyprawy do kurczaka. Całość wymieszać i włożyć do lodówki na około 60 minut.

Następnie kurczaka obtoczyć w mące pszennej, w rozmąconym jajku i w wiórkach kokosowych, mocno dociskając, aby panierka nie odchodziła podczas smażenia.

Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.

Smacznego.

r e k l a m a
Zobacz także podobne przepisy:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
dania główne filet z kurczaka kurczak mąka olej pieprz smażenie Pokaż wszystkie słowa kluczowe
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Skomentuj

Autor:
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl
?>