Kurczak w wiórkach kokosowych

Dodane przez w dniu
Wyraź opinię
4.625 stars based on 8 reviews Dania główne

Składniki:

1 podwójny filet z kurczaka (50 dag)
pieprz czosnkowy
rozmaryn
przyprawa do kurczaka
2 łyżki mąki pszennej
1 duże jajko
15 dag wiórków kokosowych

Sposób wykonania:

Filet z kurczaka oczyścić z błonek, opłukać i osuszyć. Następnie pokroić na około 8 części i lekko rozbić. Obsypać szczyptą soli, pieprzu czosnkowego, majeranku, rozmarynu i przyprawy do kurczaka. Całość wymieszać i włożyć do lodówki na około 60 minut.

Następnie kurczaka obtoczyć w mące pszennej, w rozmąconym jajku i w wiórkach kokosowych, mocno dociskając, aby panierka nie odchodziła podczas smażenia.

Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.

Smacznego.

7007
sprawdzonych przepisów
oraz
1497
porad kulinarnych
informacje o
KALORIACH I WARTOŚCIACH ODŻYWCZYCH
przy każdym przepisie
ZERO
REKLAM
KALKULATOR KALORII
i wartości odżywczych
możliwość
DODAWANIA
własnych przepisów
Koszt dostępu wynosi od 1,66 zł miesięcznie (zależy od wybranego okresu abonamentu i sposobu płatności). Możliwość płatności przelewem elektronicznym, sms'em, kartą kredytową.
r e k l a m a
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.