Pekinka z Fetą na kolorowo

3.611111111 stars based on 36 reviews Sałatki
Pekinka z Fetą na kolorowo
Autor:
Dodano:
Odsłon dziennie: 6

Składniki:

1 kg kapusty pekińskiej (1 sztuka)
27 dag sera feta (1 opakowanie)
1 puszka zielonego groszku konserwowego
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 pomidor
1 czerwona cebula
3 średnie ogórki konserwowe
2 ząbki czosnku
zielona pietruszka
koperek
4 łyżki oliwy z oliwek
sok z cytryny
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Kapustę pekińską opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Ser Feta pokroić w kostkę. Zielony groszek i kukurydzę osączyć z zalewy. Pomidor sparzyć i obrać ze skórki. Razem z czerwoną cebulą i konserwowymi ogórkami pokroić w kostkę. Czosnek zmiażdżyć. Zieloną pietruszkę, koperek opłukać, osuszyć i pokroić.

Do dużej miski przełożyć kapustę pekińską, ser Feta, zielony groszek, kukurydzę, pomidor, czerwoną cebulę, ogórek konserwowy, czosnek, zieloną pietruszkę i koperek. Dodać oliwę z oliwek, kilka kropli soku z cytryny, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Sałatkę włożyć do lodówki na około 30 minut. Można ją podawać do kiełbaski z grilla.

Smacznego.

r e k l a m a
Zobacz także podobne przepisy:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
cebula czosnek groch kapusta kapusta pekińska kiełbasa koper kukurydza odchudzanie ogórek oliwa pieprz pomidor sałatki ser ser feta sok sól warzywa wiosna Pokaż wszystkie słowa kluczowe
Komentarze do przepisu:
to prawda jest pyszna
ela [2012-12-27 16:51:08]
pycha !~
Karol [2011-07-05 16:53:53]
Bardzo dobra sałatka, a na drugi dzień jeszcze lepsza !!!
Beta [2011-04-30 18:43:12]
Mi też baaaaaaaaardzo smakuje :)
Kuba22 [2011-02-04 14:24:43]
Sałatka super. Sam ją dzisiaj zrobiłem i jest bardzo pyszna.
Krzysztof [2010-06-24 17:53:43]
Skomentuj

Autor:
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl