naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Dorota
Dodano: 04.06.2010
Odsłon dziennie: 13

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

ok. 2 kg karczku wieprzowego
1 cebula
4 łyżki oliwy z oliwek
ostra papryka w proszku
Vegeta
przyprawa do mięsa wieprzowego
sól
pieprz
ok. 1 ½ szklanki bulionu
2 liście laurowe

Sposób wykonania:

Karczek wieprzowy opłukać, osuszyć i włożyć do rondla. Cebulę pokroić w kostkę. Do oliwy z oliwek dodać pokrojoną cebulę, ostrą paprykę w proszku, Vegetę, przyprawę do mięsa wieprzowego, sól i pieprz. Powstałą marynatą natrzeć mięso i włożyć do lodówki na około 6 godzin.

Następnie karczek przełożyć do rondla i zrumienić z każdej strony. Do rondla wlać bulion i włożyć liście laurowe. Karczek dusić pod przykryciem na średnim ogniu przez około 2 godziny. Po upieczeniu pokroić w plastry.

Smacznego.

Sprawdź korzyści z EXTRA.smaczny.pl
Duuużo więcej przepisów i porad kulinarnych
Na EXTRA smacznym znajdziesz już aż 6484 sprawdzonych przepisów i 1495 porad kulinarnych! Wszystko to taniej niż najtańszy miesięcznik w kiosku.
Liczysz kalorie?
U nas zobaczysz ile kalorii, białek, węglowodanów, tłuszczy i cholesterolu ma dana potrawa. W każdej chwili dostępny jest wygodny kalkulator kalorii.
Zero reklam
Jako użytkownik extra.smaczny.pl nie zobaczysz już na naszej stronie ani jednej reklamy. Przeglądasz serwis komfortowo i szybko!
Dodawaj własne przepisy
Załóż własną Internetową Książkę Kucharską i dziel się z nami własnymi przepisami i poradami. Dla każdego przepisu automatycznie wyliczymy kalorie i składniki odżywcze.
Dołącz do naszej społeczności!
Z extra.smaczny.pl skorzystały już tysiące użytkowników. Dołącz do nas, przeglądaj przepisy i dziel się własnymi, sprawdzonymi recepturami. Zapraszamy!
Sprawdź extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesięczny koszt korzystania z serwisu od 1,66 zł (z VAT)
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Proszę bardzo :) Cieszę się, że moje przepisy się przydadzą. Powodzenia życzę i smacznego :)
Dorota [2013-12-09 11:24:21]
Bardzo dziękuję,zrobię to mięsko na święta, tak samo, jak inne z Twoich przepisów :) pozdrawiam :)
Jola-lubuskie- [2013-12-08 09:25:08]
Trudno określić ilość, ale ja daję po szczypcie tych przypraw, tak żeby mięso miało smak, ale nie było za słone... Pozdrawiam :)
Dorota [2013-12-06 09:52:59]
Dorotko, ile tej Vegety dać? jest też w przepisie sól i boję się żeby nie było za słone jak dam za dużo Vegety :)
Jola-lubuskie- [2013-12-05 10:51:10]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywać smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz swój adres email:

Smaczne listy są darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl