naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Dorota
Dodano: 06.04.2009
Odsłon dziennie: 8

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

ok. 2 kg karczku
granulowany czosnek
majeranek
przyprawa gyros
gałka muszkatołowa
sól
pieprz
1 łyżka musztardy
6 łyżek oleju
liście laurowe

Sposób wykonania:

Karczek opłukać, osuszyć i włożyć do rondla. Obsypać granulowanym czosnkiem, majerankiem, przyprawą gyros, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Olej wymieszać z musztardą i wylać na karczek. Obok mięsa położyć kilka listków laurowych. Rondel przykryć pokrywką i włożyć do lodówki na 24 godziny. Następnie mięso zrumienić, podlać niewielką ilością wody (ok. 1 szklanki) i dusić pod przykryciem około 2 godziny. Gdy karczek będzie miękki zostawić go do ostudzenia w rondlu pod przykryciem.

Smacznego.

Chcesz otrzymywać smaczne przepisy prosto na maila? Nie zwlekaj i zapisz się:
Smaczne listy są darmowe a Twój adres zostanie użyty TYLKO do wysyłania smacznych przepisów.
Codziennie nowe przepisy na Facebooku:
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
bardzo dobry karczek!
ania s [2010-03-30 09:57:16]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Ostatnio szukane
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl