Karczek pieczony

Dodane przez w dniu
1 opinia | Wyraź opinię
2.975931923 stars based on 15747 reviews Przystawki

Składniki:

ok. 2 kg karczku
granulowany czosnek
przyprawa gyros
gałka muszkatołowa
pieprz
1 łyżka musztardy
6 łyżek oleju

Sposób wykonania:

Karczek opłukać, osuszyć i włożyć do rondla. Obsypać granulowanym czosnkiem, majerankiem, przyprawą gyros, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Olej wymieszać z musztardą i wylać na karczek. Obok mięsa położyć kilka listków laurowych. Rondel przykryć pokrywką i włożyć do lodówki na 24 godziny. Następnie mięso zrumienić, podlać niewielką ilością wody (ok. 1 szklanki) i dusić pod przykryciem około 2 godziny. Gdy karczek będzie miękki zostawić go do ostudzenia w rondlu pod przykryciem.

Smacznego.

Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 1,66 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu i sposobu płatności).
Komentarze do przepisu:
bardzo dobry karczek!
ania s [2010-03-30 09:57:16]
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.