Karczek pieczony

2.975930395 stars based on 15746 reviews Przystawki
Autor:
Dodano:

Odsłon dziennie: 2

Składniki:

ok. 2 kg karczku
granulowany czosnek
majeranek
przyprawa gyros
gałka muszkatołowa
sól
pieprz
1 łyżka musztardy
6 łyżek oleju
liście laurowe

Sposób wykonania:

Karczek opłukać, osuszyć i włożyć do rondla. Obsypać granulowanym czosnkiem, majerankiem, przyprawą gyros, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Olej wymieszać z musztardą i wylać na karczek. Obok mięsa położyć kilka listków laurowych. Rondel przykryć pokrywką i włożyć do lodówki na 24 godziny. Następnie mięso zrumienić, podlać niewielką ilością wody (ok. 1 szklanki) i dusić pod przykryciem około 2 godziny. Gdy karczek będzie miękki zostawić go do ostudzenia w rondlu pod przykryciem.

Smacznego.

r e k l a m a
Zobacz także podobne przepisy:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
karczek musztarda olej Wielkanoc Pokaż wszystkie słowa kluczowe
Komentarze do przepisu:
bardzo dobry karczek!
ania s [2010-03-30 09:57:16]
Skomentuj

Autor:
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl
?>