Przepisy Extra

Sałatka śledziowa z rzeżuchą

Składniki:

35 dag filetów śledziowych w oleju (matiasy)
10 jajek
1 cały duży por
rzeżucha
6 łyżek majonezu
pieprz

Sposób wykonania:

Filety śledziowe opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Por pokroić w półplasterki. Rzeżuchę posiekać.

Do miski przełożyć filety śledziowe, jajka, por i rzeżuchę. Dodać majonez i wymieszać. Przyprawiać do smaku pieprzem. Sałatkę schłodzić w lodówce.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.