naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Aneta Ś.
Dodano: 19.10.2009
Odsłon dziennie: 3

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

3 kg czerwonych buraków
5 sztuk czerwonej papryki
5 średnich cebul
½ litra wody
½ szklanki octu 10%
½ szklanki oleju
½ szklanki cukru
1 łyżka soli

Sposób wykonania:

Czerwone buraki ugotować, ostudzić, obrać ze skórki i umyć. Następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czerwoną paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Do dużego garnka przełożyć czerwoną paprykę i cebulę. Dodać do nich wodę, ocet, olej, cukier i sól. Razem wymieszać i gotować na małym ogniu, pod przykryciem 10 minut. Następnie dodać starte czerwone buraki. Razem wymieszać i gotować jeszcze 5 minut.

Gorącą sałatkę nakładać do czystych i suchych słoików. Słoiki zakręcić i położyć do góry dnem (można je tak przechowywać w spiżarce).

Smacznego.

Chcesz otrzymywać smaczne przepisy prosto na maila? Nie zwlekaj i zapisz się:
Smaczne listy są darmowe a Twój adres zostanie użyty TYLKO do wysyłania smacznych przepisów.
Codziennie nowe przepisy na Facebooku:
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ja jeszcze doprawiam ziołowym pieprzem :)
Gospodyni [2013-09-17 15:23:52]
Dziękuję :)
Dorota [2012-09-22 22:29:43]
Bardzo smaczna i prosta.
Anulka177 [2012-09-10 08:00:08]
Autorka podała tak jak robiła: gorącą sałatkę nakładała do słoików, mocno zakręcała i odstawiała do góry nogami i tak zostawiała do ostudzenia. Ale dla pewności, żeby ta sałatka się nie zepsuła można ją zapsateryzować (5-10 minut). Powodzenia :)
Dorota [2012-09-05 14:08:50]
a sloikow nie trzeba zagotowac?
malwina123 [2012-09-05 13:34:41]
Bronek-bardzo pyszna - oceniła teściowa.
Bronek [26.09.2010] [2010-09-26 11:14:44]
Ten przepis jest super,już go wyprubowałam.
Boguśka [2010-07-30 10:42:06]
Skomentuj

Autor:
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl