Śledzie z rodzynkami

Dodane przez w dniu
3 opinie | Wyraź opinię
4.16 stars based on 25 reviews Przystawki

Składniki:

ok. 50 dag filetów śledziowych
10 dag rodzynek
20 dag cebuli (2 średnie)
1/2 szklanki oleju
10 dag koncentratu pomidorowego (1/2 słoiczka)
2 płaskie łyżeczki cukru
1 łyżka soku z cytryny

Sposób wykonania:

Filety śledziowe zamoczyć w zimnej wodzie z dodatkiem octu i odstawić na około 3 godziny. Następnie opłukać, osączyć z wody i pokroić w 2 cm paski. Rodzynki zalać gorącą wodą, zostawić w niej do ostudzenia, a następnie osączyć z wody.

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Do rondelka wlać olej i zeszklić na nim cebulę. Dodać koncentrat pomidorowy, cukier i sok z cytryny. Wymieszać i ostudzić.

Następnie dodać filety śledziowe i rodzynki. Wszystko razem wymieszać i przełożyć do miski. Włożyć do lodówki na 2-3 dni.

Smacznego.

Czytaj także:
r e k l a m a
Komentarze do przepisu:
Dokładnie, o takie nam tutaj chodzi :)
Dorota [2015-12-16 23:44:56]
Około 2-3 łyżki octu na 1 1/2 szklanki wody.
Dorota [2013-12-24 10:44:05]
Cieszę się, że śledzie Wam smakują. Pozdrawiam całą rodzinkę i życzę Wesołych Świąt :)
Dorota [2012-12-20 14:54:38]
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.